Uppsala kommun

Ny träffpunkt för seniorer på Uppsalas landsbygd

Dela
Uppsala kommun öppnar en mobil träffpunkt för seniorer i Almunge bygdegård. Första tillfället äger rum tisdagen den 3 maj, klockan 9-15.

Idén om mobila träffpunkter på landsbygden kommer från arbetet med en äldrevänlig kommun.

– Många uppsalabor har önskat ett större utbud för seniorer på landsbygden. Sedan tidigare har vi en mobil träffpunkt i Järlåsa. Nu kan vi skapa mer glädje och gemenskap i Almunge, det är riktigt roligt, säger Eva Christiernin (S), ordförande i äldrenämnden.

– Vi vill uppmuntra besökarna att komma med egna önskemål om aktiviteter så att vi får ett så bra och passande utbud som möjligt. Vid första tillfället kommer vi att bjuda på förmiddags- och eftermiddagsfika utöver olika prova på-aktiviteter, säger Taha Baroudi, enhetschef för Träffpunkter 65+ i Uppsala kommun.

Kommunens träffpunkter 65+ har verksamhet på flera platser i och runt om i Uppsala. De är populära bland Uppsalas seniorer och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Träffpunkterna har varit extra viktiga under pandemin eftersom mycket annat varit stängt. Genom att flytta ut verksamheten till närliggande parker och grönområden har träffpunkterna hållit igång sina träffar under pandemin och utvecklat verksamheten till att bli mer mobil. Nu ska fler på Uppsalas landsbygd få möjlighet att ta del av träffpunkternas aktiviteter.

Fler datum för träffpunkten 65+ i Almunge bygdegård

Maj: 3, 10, 17, 19

Juni: 2, 7, 14

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

84 procent får sitt förstahandsval i skolvalet10.3.2023 12:46:07 CET | Pressmeddelande

Nu får elever som ska börja eller byta skola till hösten besked om skolplats i Uppsala kommun. De som bjudits in till skolvalet är vårdnadshavare till barn som börjar förskoleklass och elever som behöver byta skola för årskurs 4, 6 och 7. Hela 98 procent genomförde kompletta val. I höst kan 94 procent av barnen börja i en skola som de själva valt och 84 procent i den skola där de helst vill gå.

Pressinbjudan: Första rapporten om arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet2.3.2023 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Måndag 6 mars presenterar Uppsala kommun den första rapporten om hur arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet 2021–2030 löper på. Rapporten visar på utvecklingen i området baserat på intervjuer med boende i Gottsunda och statistik från ett antal olika indikatorer. Den lyfter fram pågående insatser och indikerar att kommunens långsiktigt arbete inom handlingsplanen ger effekt.

Uppsala får 16 miljoner kronor av EU för att ytterligare öka takten i klimatomställningen2.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Uppsala kommun har tillsammans med Uppsala vatten, Uppsalahem och STUNS fått 16 miljoner av EU:s satsning NetZeroCities. Pengarna går till två stora projekt som handlar om att aktivera en koldioxidbudget som visar kommunens klimatpåverkan och säkerställer att de åtgärder som genomförs är tillräckliga samt att aktivera cirkulära flöden för att minska utsläpp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum