Upplands Väsby kommun

Ny träffpunkt ska stödja hemlösa

Dela

Upplands Väsby kommun startar dagverksamhet för hemlösa och personer som lever med psykisk ohälsa. Träffpunkten sker på försök under ett år.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Träffpunkten kommer att anordnas i kommunens regi, Väsy stöd och omsorg, och samverka med olika föreningar och organisationer. I verksamheten ska det erbjudas aktiviteter och fika med ett par visstidsanställda som leder arbetet. Det blir en dagverksamhet inom socialpsykiatrin och för hemlösa utan bistånd.

- Det känns väldigt bra att dra igång en verksamhet där vi kan ge stöd och trygghet åt de mest utsatta. Vi vet i dagsläget inte hur stor målgruppen är. Syftet är att få igång en verksamhet samtidigt som vi kan kartlägga målgruppen och få en uppfattning om behovet, säger socialchef Magnus Lublin.

Genom en träffpunkt ska personer med psykisk ohälsa ges möjlighet till gemenskap och aktiviteter utan att bli beviljade bistånd. En målsättning är att social- och omsorgskontoret ska nå fler av de personer som kan ha behov av kontakt med kommunen men inte sökt den hjälpen aktivt.

Bakgrunden till omsorgsnämndens beslut är en motion som social- och omsorgskontoret ställt sig positiva till. Nämndens ordförande Margareta Hamark (L) är glad över att den nybildade omsorgsnämnden kunde ta beslutet på sitt första möte i veckan.

- Hemlösa och personer med psykisk ohälsa är utsatta och har under de senaste åren inte fått tillräckligt stöd. Projektet vi startar ska samverka med de fina civila initiativ vi har i Väsby.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum