Region Norrbotten

Ny typ av vårdplats lösning för Sunderby sjukhus

Dela

Region Norrbotten ska öppna en ny enhet för öppenvård på Sunderby sjukhus. Enheten ska vårda patienter från akutmottagningen som väntar antingen ska skrivas ut eller väntar på en vårdplats på en annan avdelning på sjukhuset.

Den nya enheten kommer att vara en förlängning av akutmottagningen. Patienter kan vårdas där i upp till ett dygn.

– Här kommer man få ligga i en riktig säng, man kommer att kunna få mat från köket och patienten kommer att få den omvårdad som hen behöver, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för akut omhändertagande.

Totalt rör det sig om mellan 8 och 12 akutvårdplatser, beroende på hur många medarbetare man kan rekrytera. Både medarbetare och en enhetschef ska anställas.

Den nya enheten och akutmottagningen kommer att ha ett nära samarbete. Platsen för den nya enheten blir gamla extraakuten, som redan är väl anpassad för den här typen av vård.

– Där finns redan läkemedelsrum, gas, sköljrum och annat som vi kommer att behöva, säger Mattias Josefsson.

Nyckelord

Kontakter

Mattias Josefsson
Verksamhetschef för akut omhändertagande
0920-282294
mattias.josefsson@norrbotten.se

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum