Enköpings kommun

Ny upphandling inledd för nytt kommunhus

Dela

Som planerat inledde Enköpings kommun den 1 juli en ny hyresvärdsupphandling för att hitta en privat fastighetsägare att hyra ett nytt kommunhus av. Den här gången med nya förutsättningar för önskat område och med möjlighet att köpa en kommunal fastighet.

– Vi känner oss hoppfulla att de nya förutsättningarna ska göra att vi hittar aktören som vill bygga vårt nya kommunhus, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

De nya förutsättningarna

Enköpings kommun vill hyra en fastighet i centrala Enköping. I den nya hyresvärdsupphandlingen har området utvidgats där kommunen vill att fastigheten ska ligga. Den ska ligga inom 600 meter från Stora Torget.

Nytt är också att det är möjligt att köpa del av fastigheten där det gamla kommunhuset håller på att rivas, för att bygga det nya kommunhuset där.

Hållbarhetskraven har fått ett större fokus jämfört med tidigare. Aktören ska ha en beslutad hållbarhetspolicy och byggnaden ska kvalitetssäkras enligt ett system för miljöcertifiering.

Anmäl intresse i kommunens upphandlingsverktyg

Aktörer kan anmäla sitt intresse i kommunens upphandlingsverktyg på webbplatsen enkoping.se/offentligupphandling. Inbjudan är öppen mellan den 1 juli och den 14 september.

De aktörer som går vidare till nästa skede kommer under slutet av året att få vara med om en så kallad dialogbaserad förhandling om utformning och villkor för uthyrningen. I mars 2023 räknar kommunstyrelsen med att ta beslut om hyresvärd och hyresavtal.

Vid frågor, kontakta:

Om projektet:

Johan Dietmann, projektledare

Om upphandlingen:

Alla frågor och svar om upphandlingen besvaras via fråga-svar-funktionen i kommunens upphandlingsverktyg som du hittar med webbplatsen enkoping.se/offentligupphandling.

Övergripande:

Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör

Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum