Lernia

Ny utbildningsform tas fram i samarbete med Lernia och Teknikcollege Stockholm

Dela

Teknikcollege är en samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar. Lernia sitter, som enda vuxenutbildningsföretag, med i styrgruppen för etableringen av Teknikcollege i Stockholms län.

Pilotprojektet Teknikcollege pågår i tre år och finansieras av Region Stockholm, Huddinge kommun samt Södertälje kommun. Fokus i dagsläget är att ta fram yrkesinriktade vuxenutbildningar där den första utbildningen förväntas starta hösten 2021 med Lernia och Mälardalens tekniska gymnasium som utbildningsanordnare.

Det är särskilt intressant att Teknikcollege i inledningsfasen riktar sig till vuxenutbildningen för att finna lösningar för att möta industrins kompetensbehov.

Anders Hvarfner sitter med i styrgruppen för Lernias räkning.

 - Vi är stolta och glada att som enda vuxenutbildningsföretag vara med och driva och utveckla Teknikcollege i Stockholmsregionen. Vi tar nu fram en ny typ av utbildning där vi som utbildningsanordnare kan skapa utbildningar som branschen efterfrågar i kombination med att deltagarna varvar teori och praktik på företagen, och här gör vi det inom ramen för våra pågående Komvux-uppdrag. Att utbildningsföretagen certifieras för att få delta i Teknikcollege ger också en kvalitetsstämpel för utbildningen, vilket är bra för både branschen och utbildningsdeltagarna, säger Anders Hvarfner divisionschef Lernia Utbildning.

Välkommen till lanseringswebbinar av Teknikcollege 14 april 13:00-14:30

Anmälan via länk:

https://sv-se.invajo.com/event/regionstockholm/savethedatelanseringavpilotverksamhetteknikcollege

Vad är Teknikcollege?

Teknikcollege är en samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom samarbetet skapar konceptet en matchning mellan utbildning och arbetsliv.

Idag finns 24 regionala Teknikcollege runt om i Sverige. Varje Teknikcollege består av minst tre kommuner, med minst en processledare som har ett övergripande ansvar för verksamheten i regionen. För att kunna gå från pilotverksamhet till ordinarie verksamhet behöver både Region Stockholm och de utbildningar som tas fram under pilotverksamheten certifieras av Teknikcollege.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

I pandemins fotspår: ny utbildning ska svara upp mot personalbrist och hög belastning inom psykiatrin30.4.2021 10:10:07 CEST | Pressmeddelande

Andelen personer som vänder sig till psykiatrin har ökat drastiskt de senaste åren och nu varnar forskare om att pandemins sociala och ekonomiska begränsningar kan förvärra situationen för många av dem. Samtidigt råder det stor brist på utbildad personal inom psykiatrin i Västerbottens Län där anställningsbehovet överskrider antalet studieplatser. För att svara upp mot glappet öppnar utbildningsaktören Lernia i nära samarbete med Skellefteå kommun nu distansutbildningen Specialistundersköterska inom psykiatri.

Ny utbildning i Malmö ska säkra ambulansvården i region Skåne29.4.2021 07:27:00 CEST | Pressmeddelande

Skånes befolkning ökar och en direkt effekt är att man kommer behöva anställa 150 nya ambulanssjukvårdare de kommande 3-5 åren. Detta enligt beräkningar från Region Skåne. För att möta kompetensbehovet och bidra till en fungerande ambulansvård i regionen startar i höst yrkeshögskoleutbildningen Ambulanssjukvårdare i Malmö. Det är utbildningsaktören Lernia som tillsammans med Region Skåne står bakom satsningen.

Distansutbildning ska lösa kraftig brist på produktionstekniker26.4.2021 09:51:22 CEST | Pressmeddelande

Det saknas experter på hur man tillverkar varor och produkter, inte minst på svenska tillverkningsföretag, men också inom nya områden såsom vård och logistik. Därför har utbildningsföretaget Lernia i nära samarbete med näringslivet tagit fram yrkeshögskoleutbildningen Certifierad produktionstekniker som riktar sig till yrkesverksamma inom industriell produktion som vill utvecklas inom sin arbetsroll. Utbildningen är ettårig och läses på distans från antingen Trollhättan eller Västervik.

Nu ska Söderhamns arbetssökande bli hjälpta till jobb genom ny satsning15.4.2021 13:30:49 CEST | Pressmeddelande

Arbetsförmedlingens prognos för år 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. Samtidigt pågår Arbetsförmedlingens reformering där utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för att få människor sysselsatta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Söderhamn med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Yrkeshögskoleutbildning ska skapa framtidens svetsspecialister13.4.2021 07:05:00 CEST | Pressmeddelande

Ny analys från Arbetsförmedlingens visar att det råder stor brist på personer som behärskar klassiska industriyrken. Men genom fortbildning tror utbildningsaktören Lernia att intresset för dessa samhällsbärande yrkena kan öka. För att möta den stora efterfrågan på svetskompetens i såväl tillverkningsbranschen som offentlig sektor erbjuder Lernia nu utbildningen Internationell svetsspecialist för yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper inom svetsteknologi. Det är en ettårig distansutbildning med tio träffar i Trollhättan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum