Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks Kommun

Ny utemiljöer på Sörliden invigs 3 juni

Dela

Måndag 3 juni invigs en ny mötesplats och en ny yta för spontanidrott på Sörliden i Örnsköldsvik. Media hälsas välkomna.

Utmanande hinderbana
Utmanande hinderbana

Örnsköldsviks kommun och Övikshem har i ett samverkansprojekt skapat utemiljöer för gemensam aktivitet och social samvaro i Sörlidenområdet. I satsningen ingår mötesplats, spontanidrottsyta och en upprustning av skolgården.I projektet har även Sörliden-Valla samverkansförening och Sörlidenskolan medverkat.

Mötesplatsen har byggts i närheten av den befintliga lekplatsen, på Sörbyvägen 10, som Övikshem samtidigt fräschat upp och utökat med aktiviteter för flera åldrar. Här finns möjlighet att spela basket och fotboll, klättra och ta sig över hinder. Det finns även plats för social samvaro med sittplatser, grillplats och en utescen.

Den tidigare grusplanen i området vid Sörbyvägen 24 har omvandlats till en spontanidrottsyta, med bland annat bollplaner och frisbee-korgar, hinderbana och klätterlek, cykelstig och pumptrack för kickbike, bmx, och skateboard. Utöver alla utmanande aktiviteter finns det också plats för social samvaro samt mer grönska och ny belysning. Den nya mötesplatsen får namnet Trippeltrixparken. Med det förslaget vann Sörlidenskolans klass 1b en namngivningstävling som hade riktats till eleverna.

Även skolgården har rustats upp för att skapa en grönare, tryggare och roligare utemiljö för eleverna. Bland annat har nya gungor, planteringar, en utescen och sittplatser tillkommit.

Byggnationerna har pågått sedan sensommaren 2018. Tillsammans har kommunen och Övikshem satsat 5,2 miljoner kronor på upprustningen av Sörliden. I summan ingår drygt 1,7 miljoner kronor i stöd från Boverket.

Media hälsas välkomna till invigningen
Tid: måndag 3 juni, kl 14:00-16:00
Plats: Trippletrixparken, området vid Sörbyvägen 24.

Medverkar vid invigningen gör bland andra: 
Kommunalråd Per Nylén
Elever från Sörlidenskolan och Örnsköldskolan
Representanter från Sörliden-Valla samverkansförening
El Sistema-elever från Kulturskolan Örnsköldsvik 


 

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Ek, landskapsarkitekt, samhällsbyggnadsförvaltningen, 0660-880 51, 070-348 15 29.
Anna Pettersson, verksamhetsutvecklare utemiljöer, konsult- och serviceförvaltningen, 070-256 51 26, 0660- 887 30.
Maria Ölund, förvaltare Övikshem, 0660-29 93 62, 070-181 64 03.

Bilder

Utmanande hinderbana
Utmanande hinderbana
Ladda ned bild
Ny klätterställning
Ny klätterställning
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum