Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks Kommun

Ny utemiljöer på Sörliden invigs 3 juni

Dela

Måndag 3 juni invigs en ny mötesplats och en ny yta för spontanidrott på Sörliden i Örnsköldsvik. Media hälsas välkomna.

Utmanande hinderbana
Utmanande hinderbana

Örnsköldsviks kommun och Övikshem har i ett samverkansprojekt skapat utemiljöer för gemensam aktivitet och social samvaro i Sörlidenområdet. I satsningen ingår mötesplats, spontanidrottsyta och en upprustning av skolgården.I projektet har även Sörliden-Valla samverkansförening och Sörlidenskolan medverkat.

Mötesplatsen har byggts i närheten av den befintliga lekplatsen, på Sörbyvägen 10, som Övikshem samtidigt fräschat upp och utökat med aktiviteter för flera åldrar. Här finns möjlighet att spela basket och fotboll, klättra och ta sig över hinder. Det finns även plats för social samvaro med sittplatser, grillplats och en utescen.

Den tidigare grusplanen i området vid Sörbyvägen 24 har omvandlats till en spontanidrottsyta, med bland annat bollplaner och frisbee-korgar, hinderbana och klätterlek, cykelstig och pumptrack för kickbike, bmx, och skateboard. Utöver alla utmanande aktiviteter finns det också plats för social samvaro samt mer grönska och ny belysning. Den nya mötesplatsen får namnet Trippeltrixparken. Med det förslaget vann Sörlidenskolans klass 1b en namngivningstävling som hade riktats till eleverna.

Även skolgården har rustats upp för att skapa en grönare, tryggare och roligare utemiljö för eleverna. Bland annat har nya gungor, planteringar, en utescen och sittplatser tillkommit.

Byggnationerna har pågått sedan sensommaren 2018. Tillsammans har kommunen och Övikshem satsat 5,2 miljoner kronor på upprustningen av Sörliden. I summan ingår drygt 1,7 miljoner kronor i stöd från Boverket.

Media hälsas välkomna till invigningen
Tid: måndag 3 juni, kl 14:00-16:00
Plats: Trippletrixparken, området vid Sörbyvägen 24.

Medverkar vid invigningen gör bland andra: 
Kommunalråd Per Nylén
Elever från Sörlidenskolan och Örnsköldskolan
Representanter från Sörliden-Valla samverkansförening
El Sistema-elever från Kulturskolan Örnsköldsvik 


 

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Ek, landskapsarkitekt, samhällsbyggnadsförvaltningen, 0660-880 51, 070-348 15 29.
Anna Pettersson, verksamhetsutvecklare utemiljöer, konsult- och serviceförvaltningen, 070-256 51 26, 0660- 887 30.
Maria Ölund, förvaltare Övikshem, 0660-29 93 62, 070-181 64 03.

Bilder

Utmanande hinderbana
Utmanande hinderbana
Ladda ned bild
Ny klätterställning
Ny klätterställning
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik4.2.2020 17:22:59 CETPressmeddelande

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 februari 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats. Vill utreda hamnutbyggnad Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska ge kommunorganisationen i uppdrag att genomföra de utredningar som krävs för att fatta ett beslut om att bygga ut hamnen i Hörneborg i Örnsköldsviksfjärden till en allmän hamn. Utredningar ska också genomföras för att kunna fatta beslut om den strategiska utvecklingen av godsterminalen i Arnäsvall och om vägnätets bärighet för bärighetsklass 4. Bakgrunden är den rapport om infrastruktur för framtida godstransporter som tagits fram och som visar på brister i infrastrukturen och förslag på prioriteringar för att klara industrins prognoser om ökade godsmängder. Föreslår avslag på cykelledsförslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige ska avslå den motion som Bo Ekeborg (SD) har lämnat in om en förändrad dragning av cykelleden från Järveds båthamn till Hamnparken och Arena

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum