Enköpings kommun

Ny utställning i Konstfönster Joar – Steg

Dela

Torsdag 1 september öppnar en ny utställning i Konstfönster Joar – Steg av Niklas Karlsson.

Niklas Karlsson arbetar med ett intuitivt och undersökande måleri. Han utforskar materialitet och yta i en abstrakt tradition. I verken söker han spännvidden och dynamiken mellan det spontana och enkla och det mer noggrant genomarbetade uttrycket.

– Sedan en tid tillbaka har jag påbörjat en serie mindre målningar i äggtempera. Jag utforskar ett för mig nytt formspråk och tempo genom upprepning och skissartat nötande. Jag söker mig intuitivt fram till en kärna eller känsla. I Konstfönster Joar visar jag verk som tillkommit under det senaste året, säger konstnären Niklas Karlsson.

Niklas Karlsson är född 1977 och uppvuxen i Bräkne-Hoby. Han bor och verkar i Stockholm inom måleri, skulptur och installation.

Utställningen Steg visas 1 september – 9 november.

Om Konstfönster Joar

Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.