Trafikverket

Ny väg mellan Viared och Kråkered öppnas för trafik

Dela

I dag klockan 15 öppnar Trafikverket väg 27 mellan Viaredsmotet och Kråkered i närheten av Borås.

Väg 27 är ombyggd till mötesfri 2+1-väg vilket ger en säkrare trafikmiljö men även bättre framkomlighet och kortare restider. Eftersom genomfartstrafiken inte behöver köra igenom Borås skapar detta dessutom en bättre trafikmiljö med färre olyckstillfällen i och omkring Borås. Även restiderna minskar eftersom vägsträckan är förkortad med tre kilometer och trafiken fördelas bättre. Detta gynnar både företag i regionen och arbetspendlare som dagligen färdas längs sträckan.

Vägsträckningen går igenom ett orört område med stora naturvärden.

– Genom vägens utformning vill Trafikverket erbjuda trafikanterna en vacker och omväxlande miljö att köra i. För att inte störa djurlivet mer än nödvändigt har två faunapassager byggts, säger Bengt Rydhed, ställföreträdande regionchef på Trafikverket.

I dag öppnar Trafikverket tillsammans med Borås stad och andra inbjudna den nya sträckningen. Från Trafikverket medverkar Bengt Rydhed, ställföreträdande regional direktör i Trafikverket, Max Falk, infrastruktursamordnare i Västra Götalandsregionen, och Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås.

För mer information:

www.trafikverket.se/vag27

Andreas Gustafsson, projektledare Trafikverket, tfn: 010-124 16 51
Trafikverkets pressjour: tfn: +46 771-31 15 00

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum