Järfälla Kommun

Ny väg ska förbättra trafiken i Barkarby

Dela

En ny vägdragning i Barkarby ska bidra till en bättre trafiksituation i området, och skapar möjlighet för en så kallad BRT-linje som ska stärka kollektivtrafiken i södra Järfälla.

Som en del i arbetet med att förstärka vägnätet i de sydöstra delarna av kommunen har kommunstyrelsen i Järfälla beslutat om en ny vägsträckning i området. Vägen, som dras över Barkarbyfältet, ska underlätta trafiksituationen i Barkarby och i förlängningen andra delar av Järfälla.

Den föreslagna vägen, mellan Barkarbystadens utbyggda delar och Norrviksvägen, skapar en förstärkt koppling till det omgivande vägnätet genom åtkomst till Hjulsta trafikplats, Kista och E4:an. Vägutbyggnaden bedöms avlasta och minska den köbildning som förekommer i rusningstid från Barkarby trafikplats mot Barkarbystaden och handelsplatsen.

– Det här är en viktig satsning för att förenkla vardagen och förbättra trafiksituationen för såväl boende i Barkarby som i övriga Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Den nya vägsträckningen är också en viktig pusselbit i arbetet med den föreslagna BRT-linjen* mellan Barkarbystaden och Akalla. Satsningen på världens modernaste kollektivtrafik i Barkarby och Järfälla är ett trepartssamarbete mellan Järfälla Kommun, Region Stockholm och bussoperatören Nobina.

Beslut om den nya vägsträckningen togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 6 maj.

*BRT står för Bus Rapid Transit och är ett bussystem med hög medelhastighet, turtäthet, komfort och attraktivitet.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla sedan den 15 oktober 2018. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75emma.feldman@jarfalla.se

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Spadtag för Sveriges första superbusslinje - BRT - i Barkarby25.2.2020 14:30:13 CETPressmeddelande

I dag sattes spaden i marken i Barkarby för Sveriges första BRT-väg och BRT-linje. Med dedikerad infrastruktur och elektriska snabbgående bussar enligt BRT-standard ska restiden mellan Barkarbystaden och tunnelbanan i Akalla halveras. Den nya vägen och BRT-linjen är ett viktigt steg för framtidens kollektivtrafik och nästa steg i det unika samarbetet mellan Järfälla kommun, SL och Nobina att skapa världens modernaste kollektivtrafik i Barkarby.

Pressinbjudan - Spadtag för unik superbusslinje i Barkarby25.2.2020 07:05:00 CETPressmeddelande

2020 öppnar den första elektrifierade BRT-linjen i Stockholm och i dag tas det första spadtaget i Barkarby för det som blir Sveriges första riktiga BRT-busslinje. Genom dedikerad infrastruktur och helt elektriska BRT-bussar med snabba flöden och hög turtäthet tas därmed ett spadtag för framtidens kollektivtrafik och fortsättningen på samarbetet i Barkarbystaden. Till detta spadtag är ni varmt välkomna att delta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum