Tekniska verken i Linköping

Ny vd för Tekniska verken Nät

Dela

Jesper Svensson blir ny vd för Tekniska verken Linköping Nät AB och Tekniska verken Katrineholm Nät AB, den 1 september 2021. Han efterträder Lovisa Fricot Norén som avgick 31 mars i år.

Jesper Svensson kommer närmast från Siemens-koncernen där han bland annat arbetat med elnät och intelligens inom fastigheter i syfte att bidra till hållbarhetsmålen och reducerade CO2-utsläpp.

- Jesper Svensson har den kompetens och kunskap som behövs när det gäller att utveckla Tekniska verkens nätsida. Nätbolagen står inför stora omvandlingar och måste klara av den ökade efterfrågan på förnyelsebar el, som produceras i allt snabbare takt. Jesper har stor erfarenhet av förändringsarbete och han har en gedigen ledarskapserfarenhet, som han tar med sig till Tekniska verken-koncernen. Han har också jobbat mitt i det nya energilandskapet, vilket kommer att vara till stor nytta i den utvecklingsresa som Tekniska verkens nätsida nu gör. Jag hälsar Jesper varmt välkommen som ny vd för vår nätsida, säger Charlotta Sund, vd på Tekniska verken.

-Tekniska verken är för mig ett modernt, framåtinriktat och framförallt hållbarhetsfokuserat företag. Jag ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med alla kunniga kollegor få fortsätta att verka för att leverera ett robust och tillförlitligt elnät, samtidigt som vi ska ta vara på alla möjligheter elektrifieringen av samhället öppnar upp för, säger Jesper Svensson.

Lovisa Fricot Norén avgick som vd för Tekniska verken Linköping Nät AB och Tekniska verken Katrineholm Nät AB, på egen begäran 31 mars 2021.


För mer information kontakta gärna:
Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken i Linköping AB (publ)
013-30 86 50
Charlotta.sund@tekniskaverken.se

Jesper Svensson, tillträdande vd, Tekniska verken Linköping Nät AB och Tekniska verken Katrineholm Nät AB, 070-960 55 70
jesper.svensson@siemens.com

 
Tekniska verken ansvarar för att 100 000 kunder får tillgång till den el de köpt av sina leverantörer. I större delen av Linköpings kommun och i delar av Mjölby kommun är det Tekniska verken Linköping Nät AB som äger och driver elnätet. I större delen av Katrineholms kommun och i delar av Vingåkers kommun är det Tekniska verken Katrineholm Nät AB som ansvarar för elnätet.

 

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Läs om vårt bidrag till FN:s globala mål här

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum