Lindholmen Science Park

Ny vd på Lindholmen Science Park AB

Dela

Den 1 oktober tillträder Lindholmen Science Park AB:s nye vd, Tord Hermansson. – Jag är verkligen entusiastisk och stolt över denna möjlighet och ser fram emot att arbeta för att stärka svensk innovationskraft.

Tord Hermansson kommer från Volvo Cars, där han nu lämnar sin roll som ansvarig för företagets externa forskningssamverkan. I den rollen har han bl a hållit samman företagets kontakter med akademi, myndigheter och offentliga finansiärer. Tord har även varit engagerad i flera program och projekt som drivs vid Lindholmen Science Park, t ex Drive Sweden och SAFER.

- Verksamhets spännvidd, med fokus på morgondagens mobilitet och med viktiga satsningar inom AI, ICT och media, känns oerhört spännande. Jag ser fram emot att få ta nästa steg tillsammans med medarbetare som har både bred och djup kompetens, och att dessutom få verka i ett av Sveriges mest kunskapsintensiva och expansiva område, säger Tord Hermansson.

-Vi är mycket glada över att ha rekryterat Tord Hermansson till vd-posten, säger Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande för Lindholmen Science Park AB.
-Vi är övertygade om att Tords bakgrund, erfarenhet och omfattande nätverk kommer bidra till en mycket positiv fortsatt utveckling av Lindholmen Science Park, avslutar Anna Nilsson-Ehle.

Tord Hermansson efterträder Niklas Wahlberg, som i våras gick till Volvokoncernen. Sedan maj och fram till 1 oktober är Maria Hedlund tf vd.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom styrkeområdena transport, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt. Under snart 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten och ny kunskap.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Nu startar AI Innovation of Sweden - ett nationellt center för tillämpad forskning och innovation inom Artificiell Intelligens6.2.2019 16:30:00Pressmeddelande

Idag invigdes AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park tillsammans med de 40-tal partners som hittills bekräftats. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman var på plats för att öppna det nationella centret, som genom samverkan och co-location ska accelerera innovation och forskning inom praktiskt tillämpad Artificiell Intelligens - AI.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum