Ekebygruppen AB

Ny verksamhetschef till Ekeby Hälsocenter

Dela

Ekeby Hälsocenter får en ny verksamhetschef. Nasrin Abar, distriktssköterska med mångårig erfarenhet av att leda och utveckla vårdcentraler, tar över rollen som verksamhetschef den 10 december.

Nasrin Abar, ny verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter
Nasrin Abar, ny verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter

Ekeby Hälsocenter är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län med 9900 listade och drygt 60 medarbetare. Ekeby Hälsocenter driver även bvc, barnmorskemottagning, gynekologisk mottagning och psykoterapi på uppdrag av Region Uppsala. Företaget har också flertalet hälso- och sjukvårdstjänster för privatpersoner och företag. Verksamheten startade i den gamla keramikfabriken Ekeby bruk för sju år sedan av journalisten och entreprenören Mats Brolin.

- Vi är väldigt nöjda med att Nasrin Abar tar över ansvaret som verksamhetschef för Ekeby Hälsocenter då vår nuvarande verksamhetschef Helena Hovstadius nu tar steget över till att bli verksamhetschef för Friskis&Svettis i Uppsala, säger Mats Brolin, verkställande direktör.

Ekeby Hälsocenter har växt kraftigt sedan starten i november 2011. Då hade vårdcentralen 500 listade och 11 medarbetare i 10 mottagningsrum. Idag är det 40 mottagningsrum och både lab och gymmet har växt i storlek.

Verksamheten har utökats så att den även omfattar gynekologisk mottagning, psykiatri, psykoterapi, barnmorskemottagning, bvc och företagshälsa. Hälsoundersökningar och intyg erbjuds även privatpersoner och företag.

- Med patienter och god arbetsmiljö som drivkraft ser jag fram emot vårt gemensamma arbete på Ekeby Hälsocenter för att erbjuda högkvalitativ vård till medborgarna i Uppsala, säger Nasrin Abar.

Nasrin Abar är distriktssköterska i grunden. Hon kommer närmast från rollen som verksamhetschef för Capio Vårdcentral Liljeforstorg, som hon haft i åtta år. Dessförinnan var hon verksamhetschef för Gottsunda Vårdcentral som drivs av Region Uppsala.

- Nasrin Abar kommer att ta över och fortsätta att utveckla Ekeby Hälsocenter, känt i Uppsala för sina olika profilfrågor; förebyggande arbete med levnadsvanor, fysisk aktivitet och psykisk hälsa, säger Mats Brolin.

- Nasrin Abar kommer även att leda arbetet med den medicinska kvaliteten och tillgängligheten, att snabbt kunna erbjuda rätt hjälp på rätt sätt. Ekeby Hälsocenters styrka är kvalitet i patientmötet och det behöver både förvaltas och utvecklas. Att förbättra samarbetet mellan yrkesgrupperna och ta tillvara på varandras kompetenser är också en uppgift som Nasrin Abar har stor erfarenhet av sedan sina tidigare uppdrag, säger Mats Brolin.

Ekeby Hälsocenter har under åren drivit på utvecklingen inom Uppsalas primärvård inom flera områden. Det mest kända är arbetet med levnadsvanor där mottagningen erbjuder patienterna hjälp inom bland annat fysisk aktivitet, kost, tobak, stress och sömn.

Mottagningen har även ett stort team av psykologer, psykoterapeuter och kuratorer.

- Med vår nya verksamhetschef kan vi intensifiera vårt arbete med att utveckla verksamheten. Vårdsektorn har stora utmaningar och det behövs nytänkande, där kan vi fortsatt bidra med nya idéer, säger Mats Brolin.

Nyckelord

Bilder

Nasrin Abar, ny verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter
Nasrin Abar, ny verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter
Ladda ned bild

Om

Ekebygruppen AB
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter och Aros Hälsocenter är systervårdcentraler inom Ekebygruppen. Verksamheterna har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Inom Ekebygruppen finns även Uppsala Hälsocenter som är en mottagning för psykisk hälsa, belägen centralt i Uppsala på Östra Ågatan 31, samt Ability Care som bedriver arbete med ungdomar med missbruksproblematik.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främst inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala och är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län med drygt 11.000 listade patienter.

Aros Hälsocenter är en av Uppsalas äldsta vårdcentraler som drivs i privat regi och har funnits sedan mitten av 1990-talet. Vårdcentralen ligger i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Aros Hälsocenter har närmare 9.000 listade patienter.

Ekebygruppen har cirka 150 medarbetare och en koncernomsättning på cirka 100 mkr. Koncernens fokus ligger på hög kvalitet i de tjänster som erbjuds, hög tillgänglighet och god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Följ Ekebygruppen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekebygruppen AB

Aros Läkarmottagning blir Aros Hälsocenter med ny ägare29.8.2018 08:33:39 CESTPressmeddelande

Två av Uppsalas större vårdcentraler - Ekeby Hälsocenter och Aros Läkarmottagning - blir systervårdcentraler genom att ägarna till Ekeby Hälsocenter förvärvar Aros Läkarmottagning. I samband med ägarbytet byter Aros Läkarmottagning namn till Aros Hälsocenter. Förändringarna innebär att de två vårdcentralerna utvecklar sitt samarbete och kommer tillsammans att kunna erbjuda god tillgänglighet och ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalité.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum