E.ON Sverige AB

Ny vindkraftspark tar form

Dela

E.ON-koncernen fortsätter sin satsning förnybar energiproduktion. Efter de genomförda havsbaserade vindkraftprojekten Humber Gateway och Amrumbank West, sätts under veckan de första fundamenten för Rampion Offshore Wind Farm, utanför Englands sydkust.

Totalt handlar det om 116 vindkraftverk på sammanlagt 400megawatt. Satsningen ligger helt i linje med E.ONs strategi att koncentrera sig på förnybar energi. Rampion ligger i Engelska kanalen och byggs av E.ON, UK Green Investment Bank och det kanadensiska energibolaget, Enbridge. Dagen då vindkraftsparken står färdig kommer den leverera el till motsvarande 300 000 villor och minskar därmed de globala CO2-utsläppen med upp till 600 000 ton per år.

För mer information kontakta;

Jakob Holmström
presschef, E.ON Sverige
0703-251415

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum