Region Örebro län

Ny webbplats ska underlätta gymnasieval

Dela

En överskådlig webbplats där den som är intresserad kan hämta information och kunskap om länets gymnasieskolor och dess program. Så skulle den nylanserade Gywebben kunna presenteras.

Under måndagen lanserade Region Örebro län en ny webbplats, Gywebben. Med Gywebben finns det nu en ingång till samtliga gymnasie- och gymnasiesärskolor som finns i länet. Den som söker information om olika program eller olika skolor behöver därmed inte söka sig till varje skolas webbplats för att få information, all den informationen finns nu samlad på ett ställe.

- Den nya webbplatsen är en viktig satsning inom utbildningsområdet som jag tror att många kommer att ha stor nytta av. Här kan skolvärldens olika aktörer ge en samlad och tydlig bild av det utbud som finns till glädje för den som står i begrepp att välja utbildning och skola. Förhoppningsvis leder det till att fler elever gör rätt val från start och att färre behöver byta inriktning, säger Charlotta Englund (C), vice ordförande i regionala tillväxtnämnden.

- Äntligen har vi ett länsövergripande forum där alla involverade aktörer kan samverka för att möta det informationsbehov som blivande gymnasieelever har när de ska välja studieinriktning. Vi tror att den här sidan kommer att underlätta för både personal, elever och föräldrar när de ska söka uppgifter om ett särskilt program eller en särskild skola, säger Eva Sund, utvecklingsledare på Utbildning och arbetsmarknad.

Klicka dig gärna vidare till Gywebben för att skapa dig en egen bild av webbplatsen och dess utbud.

Kontakt

Charlotta Englund, vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 076-725 78 20

Eva Sund, utvecklingsledare på Utbildning och arbetsmarknad, telefon: 019-602 63 76

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum