Linköpings kommun

Nya ansikten på Linköpings Wall of fame

Dela

Hösten 2015 lanserades den första filmen Wall of fame av Linköpings kommun. Filmen lyfter kända personer som på något sätt har bidragit till att sätta Linköping på kartan. Bildspelet visar 30 personer och uppdateras en gång om året. Nu publiceras den nya versionen med fjorton nya personer.

– Från början kom den här idén om en Wall of fame från två medborgarförslag, Därför är det extra roligt att kunna förvalta den idén och fortsätta ta fram nya versioner av vår Wall of fame – kända människor som sätter lite extra ljus på Linköping finns det gott om, säger borgmästare Helena Balthammar (S).

Bildspelet visar nu levande personer med anknytning till Linköping, som genom sin gärning inom näringsliv, forskning, kultur, idrott eller media gjort Linköping känt i Sverige.

Urvalet av nya personer görs av en jury som består av Linköpings borgmästare, kommundirektör, kultur- och fritidsdirektör, kommunikationsdirektör, VD Arenabolaget samt näringslivschef. På så vis hålls filmen levande med nya och gamla kändisar från flera olika områden.

Wall of fame består nu av följande personer:

Maria Albertsson, tarmforskare
Kajsa Andersson, rektor Skäggetorpsskolan
Nygårds Anna Bengtsson, designer
Michael Cocozza, entreprenör 
Helen Dannetun, rektor Linköpings universitet
Lennart Ekdal, programledare/ journalist
Cecilia Frode , skådespelerska
Viiveke Fåk, forskare
Ghost, musiker/band
Marie Göranzon, skådespelerska
Pernille Harder, fotbollspelare LFC
Sofia Helin, skådespelerska
Louise Hoffsten, musiker
Anders Ankan Johansson, komiker
Magnus Johansson, idrottare
Thomas Johansson, idrottare
Mons Kallentoft, författare
Johnny Ludvigsson, forskare
Fredrik Löfgren, robotinnovatör
Lena Micko, politiker
Stina Optiz, konstnär
Helen Rasmussen, illustratör
Martin Widmark, författare
Björn Sandlund, näringslivsdiamant
Fredrik Strage, journalist
Camilla Tilling, operasångerska
Mattias Täck, handikappidrottare
Naim Terbunja, idrottare
Lars Winnerbäck, musiker
Bruno K Öijer, poet/författare

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum