Järfälla Kommun

Nya arbetstillfällen i Järfälla när Decathlon öppnar butik och flyttar huvudkontor till Barkarbystaden

Dela

Idag, i Barkarbystaden, slår den franska sportkedjan Decathlon upp portarna till sin andra butik i Sverige. Företaget flyttar också sitt svenska huvudkontor till Barkarbystaden och skapar totalt mer än 60 nya arbetstillfällen i Järfälla.

– Jag välkomnar att Decathlon väljer att etablera sitt huvudkontor i Järfälla samtidigt som de slår upp portarna för en helt ny butik i Barkarbystaden. Det innebär att Järfälla, som en av Sveriges snabbast växande kommuner, också får fler arbetsplatser, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Här bygger vi en levande stad med 18 000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser.

Mer information

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Fredrik Persson, VD Järfälla Näringsliv AB, fredrik.persson@jarfalla.se, 08-580 285 99

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Världens mest moderna stadstrafik presenterades i Barkarbystaden11.6.2018 18:27Pressmeddelande

I dag presenterades en unik kollektivtrafiköverenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Järfälla kommun och bussoperatören Nobina. Målet är att skapa världens mest moderna stadstrafik. I satsningen på runt 200 miljoner kronor finns både elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje och en i övrigt helt elektrifierad busstrafik. Projektet innehåller också digitala satsningar genom en helt ny biljettplattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum