Järfälla Kommun

Nya arbetstillfällen i Järfälla när Decathlon öppnar butik och flyttar huvudkontor till Barkarbystaden

Dela

Idag, i Barkarbystaden, slår den franska sportkedjan Decathlon upp portarna till sin andra butik i Sverige. Företaget flyttar också sitt svenska huvudkontor till Barkarbystaden och skapar totalt mer än 60 nya arbetstillfällen i Järfälla.

– Jag välkomnar att Decathlon väljer att etablera sitt huvudkontor i Järfälla samtidigt som de slår upp portarna för en helt ny butik i Barkarbystaden. Det innebär att Järfälla, som en av Sveriges snabbast växande kommuner, också får fler arbetsplatser, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Här bygger vi en levande stad med 18 000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser.

Mer information

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Fredrik Persson, VD Järfälla Näringsliv AB, fredrik.persson@jarfalla.se, 08-580 285 99

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum