ŠKODA Sverige

Nya assistanssystem och smarta uppkopplade tjänster i nya SKODA OCTAVIA

Dela

- Uppkopplade mediatjänster för aktuell information och senaste underhållningen 
- Care Connect ger assistans samt fjärrstyrning av bilens funktioner 
- Nya förarassistanssystem för ännu högre säkerhet och bättre komfort

Södertälje, 15 december 2016 – Skoda uppdaterar bästsäljaren OCTAVIA med ny teknik. Smarta online-tjänster tar nya OCTAVIA närmare sin förare och avancerade säkerhetssystem höjer såväl säkerhet som komfort.

Hjärnan i nya OCTAVIA är Skoda Connect – ett samlingsnamn för såväl fjärrstyrning av bilens funktioner som för uppkopplade tjänster i kombination med navigationssystemen Amundsen och Columbus. I Skoda Connect ingår: 

- Infotainment Online som ger tillgång till trafikinformation i realtid med uppgifter om trafiksituationen längs den valda rutten samt förslag på smarta alternativa rutter i händelse av trafikstockning. Här finns också information om bränslepriser och parkeringar, och i navigationssystemet Columbus finns dessutom Google Earth™ och Google Street View™. 
Care Connect-tjänsterna som gör att föraren via SKODA Connect app kan styra bilens funktioner som parkeringsvärmare och upplåsning/låsning av dörrar. Genom appen ges också information om bilens nuvarande position och bränslenivå. Dessutom kan appen  varna om bilen körs utanför ett förinställt område eller den överskriver en viss hastighet. Care Connect innehåller dessutom eCall som i händelse av olycka automatiskt larmar efter hjälp och medelar larmcentralen antal åkande och position.

Mer avancerad autobroms 
Nya OCTAVIA får också uppdaterade assistanssystem för högre komfort och säkerhet. Autobroms ingår sedan tidigare i standardutrustningen, men nu uppgraderas säkerhetssystemet och får fotgängarskydd. I mellan 10 och 60 km/tim kan bilen upptäcka fotgängare framför bilen och automatiskt nödbromsa för att förhindra en eventuell olycka. 
Nytt är också döda vinkel-varnaren och Rear Traffic Alert som uppmärksammar föraren på korsande trafik vid exempelvis utbackning från en trång parkeringsplats. Nya OCTAVIA kan också utrustas med det innovativa systemet Trailer Assist som hjälper föraren att backa med släpvagn. Föraren ställer bara in släpvagnens riktning med hjälp av backspeglarnas inställningsreglage – och resten av styrningen sköter bilen själv.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum