Svenska kyrkan

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast

Dela

En fotbollsspelare, en före detta statsminister och en som precis har lämnat FN-skrapan i New York – det är några av vinterns gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast Prata till punkt med ärkebiskopen. Sammanlagt är åtta program inplanerade i vinter. Det första avsnittet släpps idag, ett samtal med Emma Persson, advokat i asylrätt och brottmål – om flyktingsituationen i världen, Sveriges roll och mänskliga rättigheter.

I vinter kommer åtta nya avsnitt i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast "Prata till punkt med ärkebiskopen".

– Jag är glad över att få ”prata till punkt” med människor som har så olika erfarenheter med sig in i samtalet. Ärligt talat, ibland skulle jag inte ens vilja sätta punkt utan hellre ”semikolon; fortsättning följer”. Jag hoppas att lyssnarna upplever det på samma sätt, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Övriga medverkande i vinterns program är:

Carl Bildt, politiker 
Om världsläget, religioners roll och politikens möjligheter

Sara Danius, ständig sekreterare i Svenska Akademien
Om litteraturens möjlighet, bildning och att vara den första kvinnan på en anrik position

Annika Elias, förbundsordförande på Ledarna
Om ledarskap och värderingar

Jan Eliasson, diplomat
Om solidaritet, globalisering och världssamfundets möjligheter och utmaningar

Niklas Orrenius, journalist och författare 
Om nationalism, årets ord 2016 och journalister som jordens salt

Agneta Pleijel, författare 
Om skrivande, kultur och kristen tro

Lotta Schelin, fotbollsspelare 
Om prestationer, att locka fram det bästa hos varje individ och sträva mot ett gemensamt mål, men också om hennes engagemang för en rättvisare värld

Dessutom släpps ett avsnitt från Bokmässan i Göteborg i höstas. Där sändes en podcast live då ärkebiskop Antje samtalade med journalisten Emanuel Karlsten om sociala medier, näthat, kyrka och samhälle. Podcasten finns tillgänglig i vanliga kanaler, till exempel iTunes, samt på Svenska kyrkans webbplats. Här kan man också lyssna på tidigare program. 

I podcasten vill ärkebiskop Antje samtala om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Varje samtal är omkring 50 minuter. Med start idag släpps ett nytt avsnitt varje tisdag fram till i mitten av februari med uppehåll över jul och nyår. På tur står Niklas Orrenius den 20 december.

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum