Solna Stad

Nya avtal med högre kvalitetskrav för Solnas äldreboenden

Dela

Högre krav på kvalitet och arbetssätt som utgår från individens behov – det är syftet med den upphandling av Solna stads vård- och omsorgsboenden som genomförts under våren. Idag tecknades avtalen med de utförare som tar över driften. Avtalen börjar gälla 1 mars 2019 och upp till elva år framåt.

Avtalsskrivning med Solna stad och nya utförare, 21 juni 2018.
Avtalsskrivning med Solna stad och nya utförare, 21 juni 2018.

– En viktig ambition i upphandlingen har varit ett arbetssätt som utgår från individens behov. De nya avtalen innebär ett stort steg framåt för kvaliteten i våra äldreboenden, säger Samuel Klippfalk, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad.

Långsiktiga samarbeten

I Solna finns totalt tio vård- och omsorgsboenden, som drivs av olika utförare. Upphandlingen, som har genomförts under våren, omfattade driften av sju av stadens boenden. De nya avtalen är tecknade på sammanlagt elva år, vilket skapar goda förutsättningar för långsiktiga samarbeten med utförarna.

– Enligt de krav som ställdes i upphandlingen ska vården och omsorgen utgå ifrån individens behov. Det säkerställs även att sjuksköterskor och arbetsledning finns på plats på verksamheterna dygnet runt, så att de boende får bästa möjliga vård och omsorg, säger Elisabet Sundelin, förvaltningschef på omvårdnadsförvaltningen, Solna stad.

Ökad trygghet och självständighet

Under avtalstiden förbinder sig utförarna att aktivt arbeta med att förbättra och utveckla arbetsmetoderna på verksamheterna. Tillsammans med staden kommer utförarna även att arbeta med att utveckla välfärdstekniken i syfte att öka individens trygghet och möjlighet till självständighet.

Två nya profilområden

Upplägget med olika profilområden finns kvar med samma profiler som tidigare, med två undantag. Björkgården får en ny profil med idrott- och friluftsinriktning och Tryggheten får en utvidgad djur- och naturprofil.

Följande utförare kommer att driva de olika vård- och omsorgsboendena i staden:

Ametisten - Vardaga Äldreomsorg AB fortsätter driften

Berga - Temabo AB fortsätter driften

Björkgården - Förenade Care AB fortsätter driften

Hallen - Förenade Care AB tar över driften

Oskarsro - Vardaga Äldreomsorg AB tar över driften

Polhemsgården - Vardaga Äldreomsorg AB tar över driften

Tryggheten - Temabo AB tar över driften

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Avtalsskrivning med Solna stad och nya utförare, 21 juni 2018.
Avtalsskrivning med Solna stad och nya utförare, 21 juni 2018.
Ladda ned bild

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum