Järfälla Kommun

Nya bostäder och arbetsplatser planeras i Järfälla och Veddesta

Dela

Nya bostäder och arbetsplatser planeras nu i Veddesta, strax väster om Barkarby station/Stockholm Väst. Dels genom ett ramavtal med Veidekke Bostad AB om ett område som planeras för 1 200 bostäder och lokaler, dels genom en överenskommelse om nybebyggelse i stadskvarter ovanpå en ny bussterminal i nära anslutning till pendeltåg och kommande tunnelbana.

Ramavtalet med Veidekke Bostad AB, som avser Veddesta 2:1 som man tidigare har köpt, omfattar nuvarande Veddesta centrum och anger en planerad utveckling om 1 200 bostäder och verksamhetslokaler. Ramavtalet reglerar principer för kommande detaljplanearbete och godkändes av kommunstyrelsen i Järfälla den 14 december.

– Järfälla är en spännande kommun som målmedvetet tagit sig an bostadsutmaningen, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad. Vi ser fram emot att skapa 1 200 bostäder nära service, handel, natur och med kollektivtrafik runt knuten och ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter i utvecklingen av projektet.

Nya bostäder intill kollektivtrafik

Parallellt med utvecklingen i centrala Veddesta fortsätter också planeringen av närliggande kvarter (illustrationen).Här planeras för ny bebyggelse i stadskvarter ovanpå en ny bussterminal i nära anslutning till pendeltågsstationen i Barkarby Station/Stockholm Väst och den kommande tunnelbanan från Kista och Akalla som planeras vara klar 2021. Principöverenskommelsen har träffats mellan Järfälla kommun, Stockholms läns landsting och fastighetsägare i området och godkändes av kommunstyrelsen den 14 december.

– Detta innebär ett viktigt och påtagligt startskott för utvecklingen av hela Veddesta och förstärker Järfällas position som en av Sveriges snabbast växande kommuner, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

I och med avtalen så fortsätter utvecklingen av Järfälla som en expansiv bostadskommun och av Veddesta som en av stadsdelarna i den framväxande regionala stadskärnan. Det kollektivtrafiknära läget gör Veddesta attraktivt för bostäder, verksamheter och arbetsplatser.

För information

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se tel. 070-002 33 92

Mikael Åklint, exploateringschef, mikael.aklint@jarfalla.se tel. 08-580 283 63

Mårten Othérus, Veidekke Bostad, marten.otherus@veidekke.se, 070-260 01 35

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum