Nya chefredaktörer för Dagens Media och Resumé

Dela

Linnea Kihlström tar över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Media och Yasmine Winberg i motsvarande roll på Resumé. Både Kihlström och Winberg arbetar idag som redaktörer på sina respektive titlar.


– Yasmine Winberg har en unik erfarenhet av att arbeta med insiktsmaterial särskilt för kommunikations- och marknadsföringsbranschen och Linnea Kihlström har varit mycket viktig för den framgångsrika transformationen av Dagens Media, säger Christina Kennedy, redaktionell chef för Di-gruppens branschtitlar, och fortsätter:
– De har båda expertkunskapen som krävs för att med träffsäker affärsjournalistik locka läsare till prenumeration och det är mycket glädjande att hitta de bästa chefredaktörerna för titlarna bland  våra interna talanger, som nu får ta större ansvar i nya roller.
 
Yasmine Winberg har arbetat som journalist sedan 2013, större delen på Resumé där hon tillsammans med kollegan Julia Lundin bland annat granskat influencerindustrin. För arbetet blev de båda utsedda till Årets journalist 2019 och en bok i ämnet gavs ut förra året.
 
– Under mina år på Resumé har vi kämpat hårt för att skapa vass journalistik som jag vågar påstå i dag är oumbärlig för alla som jobbar med marknadsföring och kommunikation. Lyckligtvis lurar nya utmaningar ständigt runt nästa hörn i den bransch vi bevakar och det är vårt jobb att fortsätta skildra och bena ut de utmaningarna, säger Yasmine Winberg.

– Jag är mycket glad över förtroendet att leda den eminenta redaktion som Resumé består av. Och att vara med och leverera skarpa kartläggningar, fördjupningar, nyheter och analyser till den växande prenumerationsstocken, samtidigt som vi ska fortsätta vara en nagel i ögat på branschen när det behövs.
 
Linnea Kihlström har jobbat som journalist sedan 2015 och var innan Dagens Media tf chefredaktör och ansvarig utgivare på Medievärlden. Idag är hon redaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare på Dagens Media.
– Det känns fantastiskt roligt att ta mig an denna utmaning. Mediebranschen är i konstant förändring, och att få leda bevakningen av det här lika komplexa som spännande området – tillsammans med mina proffsiga kollegor på redaktionen – är faktiskt inget mindre än ett drömuppdrag säger Linnea Kihlström.

– De senaste åren har Dagens Media tack vare ett gediget journalistiskt arbete lyckats positionera sig som den självklara sajten för alla som jobbar med media. På den vägen ska vi fortsätta.
 
Resume och Dagens Media ingår i Di-gruppen, Bonnier News. 
Resumé riktar sig till personer verksamma inom marknadsföring och kommunikation. Digitalt har Resumé ungefär 100 000 besökare i veckan och förutom sajten ingår också ett magasin, event och utbildningar i Resumés värld.
Dagens Media riktar sig till personer som arbetar brett inom media och marknadsföring. Vi gör en sajt som vi utöver snabba nyheter också fyller med djuplodande material från vår betaltjänst Dagens Media Insikt. Vårt bevakningsområde täcker bland annat media, medieval, medieköp och nya mediekanaler. Varje vecka når vi omkring 50 000 besökare genom vår sajt. Dagens Media arrangerar också event.Fredrik Svedjetun som idag är chefredaktör för Resumé och Dagens Media går efter semestern vidare till ett nytt uppdrag som chefredaktör och ansvarig utgivare för titlarna Market och Dagligvarunytt.

Linnea Kihlström och Yasmine Winberg tillträder den 9 augusti.För mer information, vänligen kontakta:
  • Linnea Kihlström, tillträdande chefredaktör, Dagens Media, tfn +46 70-419 87 16
  • Yasmine Winberg, tillträdande chefredaktör, Resumé, tfn +46 703-558 65 66.
  • Christina Kennedy, redaktionell chef, Di-gruppens branschredaktioner, tfn +46 702-996 040

Länkar

Om

Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och når över tre miljoner användare varje dag. Di-gruppen är ett affärsområde inom Bonnier News och samlar de svenska medieverksamheter som riktar sig mot olika branscher.
Dagens industri är den största titeln i gruppen, som kompletteras av totalt 18 branschtitlar: Resumé, Dagens Media, Dagens Medicin, Dagens Samhälle, Byggindustrin, Fastighetsnytt, Market, Dagligvarunytt och Aktuell Hållbarhet. Till gruppen hör också nischtitlarna Pensioner & Förmåner, Fond & Bank, Energimarknaden, Risk & Försäkring, Läkemedelsmarknaden, Apoteksmarknaden, och Digital Hälsa. Även Privata Affärer och Placeringsguiden hör till Di-gruppen.

Följ Dagens industri

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens industri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum