Växjö stift

Nya domprosten välkomnas

Dela

Den nya domprosten i Växjö stift Thomas Wärfman välkomnas på söndag den 3 april i samband med högmässan i Växjö domkyrka.

Foto: Åsa Dahlstedt
Foto: Åsa Dahlstedt

På söndag den 3 april kl 11:00 välkomnas Thomas Wärfman som ny domprost. Biskop Fredrik Modéus kommer att motta Thomas Wärfman vid högmässan i Växjö domkyrka. Det blir predikan av den nya domprosten och musik av domkyrkans körer och brassensemble. Efter högmässan blir det tal och mingel.

– Jag ser fram emot att vara präst i domkyrkan och att få möta människor från pastoratets alla församlingar. Att få möjlighet att vara med och bygga vidare på allt det som format kyrkan i Växjö under 1000 år. Det ska bli intressant att både få leda och utveckla ett stort pastorat och ha en tydlig koppling till biskopen och stiftet, säger Thomas Wärfman.

Thomas Wärfman efterträder Christopher Meakin, som gått i pension.

Välkomna att bevaka!

Om Thomas Wärfman
Thomas Wärfman är 59 år och utbildad vid Uppsala universitet. Han prästvigdes i Linköpings domkyrka 1990. Han har tidigare arbetat som distriktspräst, stiftsadjunkt och stiftsdirektor och kommer senast från en tjänst som kyrkoherde och kontraktsprost i Norrköpings pastorat och kontrakt.

Domprost
Domprosten är kyrkoherde (det vill säga den präst som är chef) i Växjö pastorat men också vice ordförande i stiftets domkapitel och ersättare för biskopen som ledamot i stiftsstyrelsen. Läs mer om stiftets organisation här.

Kontakter

Bilder

Foto: Åsa Dahlstedt
Foto: Åsa Dahlstedt
Ladda ned bild
Foto Åsa Dahlstedt
Foto Åsa Dahlstedt
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum