Transportstyrelsen

Nya drönarregler – förlängd övergångstid

Dela

Transportstyrelsen beslutar att förlänga övergångstiden för att registrera sig och ta drönarkort till och med den 31 januari 2021.

De nya EU-gemensamma reglerna innebär bland annat att man behöver registrera sig som drönaroperatör hos Transportstyrelsen samt genomgå en webbaserad utbildning för att ta ett drönarkort.

Både registreringen som drönaroperatör och processen för att ta ett drönarkort sker via e-tjänster på Transportstyrelsens webbplats. Emellertid har e-tjänsterna drabbats av störningar på grund av högt tryck och vissa tekniska problem. Det finns risk för att alla som behöver inte hinner genomföra registrering och ta drönarkort innan den 10 januari som var det ursprungliga datumet för övergångstiden.

- Att myndighetens tekniska problem medför att man inte kan göra nödvändiga registreringar är beklagligt, i synnerhet med tanke på personer och företag som använder drönare yrkesmässigt. Därför beslutar vi nu att förlänga övergångstiden till och med den 31 januari 2021, säger Gunnar Ljungberg, sjö- och luftfartsdirektör på Transportstyrelsen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Transportstyrelsen
Transportstyrelsen
Olai kyrkogata 35
60232 Norrköping

https://transportstyrelsen.se

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum