Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Nya Ducatus skildrar avtalsarbetet under 2017

Dela

Årets första Ducatus, magasinet om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet, fokuserar på det gångna årets avtalsrörelse som avslutades 30 november 2017. – En av de frågor som arbetsgivarföreträdare inom kyrkan har angett som mest angelägen – att få enhetligare och enklare arbetstidsregler – har i och med detta fått en lösning. Det säger Cecilia Herm, förhandlingschef på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

I det fylliga marsnumret berättar Cecilia Herm om hur avtalsförhandlingarna fördes. Chefsjurist Ylva Wåhlin tecknar bakgrunden till de förändringarna och förklarar hur bestämmelserna om arbettidsmått och beräkningsperioder förnyats. Andra medarbetare förklarar vilka effekter det nya kollektivavtalet får för kyrkans verksamheter.

En nyhet för 2018 är att numera medföljer Ducatuspraktikan varje nummer av Ducatus. Tanken med praktikan är att den handfast och konkret ska visa hur arbetsgivare kan arbeta med en viss fråga. Mot bakgrund av höstens och vinterns #metoo- och #vardeljus-rörelser tar premiärnumret upp hur arbetsgivare kan förebygga och hantera sexuella trakasserier på arbetsplatsen. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Besöksadress: Vattugatan 17
10123 Stockholm

http://www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

Följ Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Nytt avtal om särskilda bestämmelser för präst30.11.2017 13:30:00 CETPressmeddelande

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har kommit överens om nya särskilda bestämmelser för präst. De innehåller enklare och mer flexibla arbetstidsregler som också överensstämmer med reglerna för andra yrkesgrupper i kyrkan. Reglerna ger individen större inflytande och underlättar gränsdragningen mellan arbete och fritid. Överenskommelsen omfattar även nya bestämmelser avseende kyrkoherdevikariat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum