Svenska kyrkan

Nya Ducatus– temanummer om styrning och ledning till stöd för nya kyrkorådsledamöter

Dela

Till årsskiftet tillträder de nyvalda kyrkoråden sitt uppdrag som styrelse för församlingar och pastorat i Svenska kyrkan. – För att stötta dem i deras viktiga arbete har vi valt att ägna stora delar av nya Ducatus åt just temat styra och leda. Det berättar Helen Källholm, VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Nya Ducatus– temanummer om styrning och ledning till stöd för nya kyrkorådsledamöter
 

För kyrkoråden och kyrkoherden finns många utmaningar, inte minst när det gäller att dra en gräns mellan styrelsearbete och den dagliga verksamheten.

Läsaren möter bland annat insiktsfulla intervjuer med kyrkoherdar och kyrkorådsordföranden där vikten av öppet respektfullt samtalsklimat betonas från flera håll.

Lotta Säfström, VD för Göteborgs stadsmission fördjupar sig i konsten att tänka långsiktigt i en starkt händelsestyrd organisation.

Tomas Landeström, expert på styrelsearbete, reder ut begreppet reservation och Jonas Bromander, tidigare analyschef på kyrkokansliet, betonar vikten av kontinuerlig omvärldsanalys.

Bifogat finns pdf av senaste numret.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Bilder

Dokument

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

Kyrkomötet beslutade ta fram nationell klimatstrategi21.11.2018 14:07Pressmeddelande

2018 års kyrkomöte har just avslutats efter tre dagars debatt- och beslutssession. Sista dagen har ledamöterna bland annat beslutat att former för ett nationellt program för klimatstrategi ska arbetas fram. Kyrkomötet beslutade också att se över vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas nationellt för att förebygga sexuella övergrepp och trakasserier, samt att 2019 års tematiska kyrkomöte ska ha temat Undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum