Svenska kyrkan

Nya Ducatus– temanummer om styrning och ledning till stöd för nya kyrkorådsledamöter

Dela

Till årsskiftet tillträder de nyvalda kyrkoråden sitt uppdrag som styrelse för församlingar och pastorat i Svenska kyrkan. – För att stötta dem i deras viktiga arbete har vi valt att ägna stora delar av nya Ducatus åt just temat styra och leda. Det berättar Helen Källholm, VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Nya Ducatus– temanummer om styrning och ledning till stöd för nya kyrkorådsledamöter
 

För kyrkoråden och kyrkoherden finns många utmaningar, inte minst när det gäller att dra en gräns mellan styrelsearbete och den dagliga verksamheten.

Läsaren möter bland annat insiktsfulla intervjuer med kyrkoherdar och kyrkorådsordföranden där vikten av öppet respektfullt samtalsklimat betonas från flera håll.

Lotta Säfström, VD för Göteborgs stadsmission fördjupar sig i konsten att tänka långsiktigt i en starkt händelsestyrd organisation.

Tomas Landeström, expert på styrelsearbete, reder ut begreppet reservation och Jonas Bromander, tidigare analyschef på kyrkokansliet, betonar vikten av kontinuerlig omvärldsanalys.

Bifogat finns pdf av senaste numret.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Bilder

Dokument

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum