Svenska kyrkan

Nya Ducatus undersöker framtidens begravningsverksamhet

Dela
Nya numret av Ducatus undersöker framtidens begravningsverksamhet.
 

Det nya numret av magasinet Ducatus, som utkommer fredagen den 3 juni, har framtidens begravningsverksamhet i centrum.

Den mångkulturella kyrkogården, nytänkande kring gravrätter och kyrkans inställning till nya begravningsceremonier hör till ämnena som behandlas.

Dessutom diskuterar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations experter hur relevant begravningslagen är i den framtida begravningsverksamheten.

I sin ledare lyfter VD Helen Källholm frågan vilka strategiska vägval som kommer att behöva göras och vilka visioner som finns för att möta de framtida utmaningarna.

-Det är av största vikt att vi sköter myndighetsuppdraget på ett ansvarsfullt sätt, och att vi inom ramen för detta uppdrag tillgodoser de behov som allmänheten har, säger hon.

Dessutom får läsare följa med en arborist under en dag på jobbet, läsa om varför ängen är bättre än gräsmattan och hur gjutjärnet är på väg att bli trendigt igen.

I magasinet ger också Bo Engervall, vice VD på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och ansvarig för avtalsförhandlingarna 2016, sin syn på avtalsrörelsen.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum