Linköpings kommun

Nya e-tjänster underlättar för krögare

Dela

Nu blir det lättare för krögare i Linköping att söka nytt serveringstillstånd och att anmäla förändringar i tillstånd som redan finns. Från och med i dag, måndag 7 mars finns en e-tjänst för detta.

– Tillgänglighet och service gentemot våra kommuninvånare är viktigt. E-tjänsternas främsta syfte är att förenkla för våra invånare. De finns öppna dygnet runt vilket ökar tillgängligheten till kommunen. I det här fallet underlättar e-tjänsterna även handläggarnas arbete vilket är ytterligare en fördel, säger Elisabeth Gustafsson (S), ordförande i socialnämnden.

Från och med måndagen den 7 mars är det möjligt att:

  • Ansöka om serveringstillstånd (stadigvarande eller tillfälligt)
  • Göra ändringar i gällande serveringstillstånd
  • Registrera eller avregistrera serveringsansvarig personal
  • Anmäla förändringar i kontaktuppgifter, ägande, styrelse eller verksamhet.
  • Anmäla serveringslokal vid catering
  • Anmäla kryddning av snaps
  • Anmäla provsmakning av alkoholdrycker
  • Anmäla upphörande om serveringstillstånd

Linköpings kommun arbetar löpande för att förenkla kontaktvägarna mellan kommunen och invånarna. Krögare med serveringstillstånd är skyldiga att anmäla en del förändringar, till exempel registrera vem som är serveringsansvarig i personalen. Sådana förändringar kommer att bli enklare att anmäla tack vare e-tjänsterna.

Idag finns det 162 stadigvarande serveringstillstånd i Linköpings kommun. Varje år söks cirka 130 tillfälliga serveringstillstånd, till exempel till tillfälliga serveringar och arrangemang eller till slutna sällskap. Det är socialnämnden som beslutar om serveringstillstånd.

För ytterligare information kontakta Elisabeth Gustafsson telefon 070-602 95 78 eller Johan Adolfsson, alkoholhandläggare telefon 013-20 63 36.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum