Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Nya Folkets Hus i Vivalla och Husby

15.12.2015 08:49 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Förorterna Vivalla i Örebro och Husby i nordvästra Stockholm ska få var sitt Folkets Hus. Folkets Hus och Parker är en av de organisationer som får stöd för att stärka medborgarnas delaktighet och engagemang i utsatta bostadsområden.

Folkets Hus och Parker får 567 000 kronor för att bilda lokala föreningar i Vivalla och Husby som ska förverkliga byggplanerna.

Bidraget delas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Pengarna ska användas till att bygga upp lokala resurscentra - mötesplatser som kan fungera som en länk mellan boende i området och det etablerade föreningslivet. Tanken är att ett resurscenter ska erbjuda stöd och vägledning så att de boende får bättre möjligheter att framföra sina åsikter och påverka beslut.

Andra som får stöd:

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö får 563 000 kronor för att skapa samtalsrum för demokrati och vardagspolitiska frågor i Malmös mest segregerade områden. Tillsammans med flera andra lokala organisationer vill föreningen ordna förutsättningar för ett aktivt medborgarskap hos Malmöborna.

Föreningen SIOS i Alby söder om Stockholm får 520 000 kronor för att skapa mötesrum för invånarna i Alby och angränsande delar av Botkyrka kommun. Syftet är att starta lösningsinriktade dialoger kring det demokratiska samhällskontraktet, möjligheter till delaktighet och känslor av samägande kontra främlingsskap.

Mer information om bidraget: http://www.mucf.se/lokala-resurscenter

Presskontakt: Lennart Nylund, kommunikatör, 08-566 219 34, lennart.nylund@mucf.se     

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum