Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Nya Folkets Hus i Vivalla och Husby

Dela

Förorterna Vivalla i Örebro och Husby i nordvästra Stockholm ska få var sitt Folkets Hus. Folkets Hus och Parker är en av de organisationer som får stöd för att stärka medborgarnas delaktighet och engagemang i utsatta bostadsområden.

Folkets Hus och Parker får 567 000 kronor för att bilda lokala föreningar i Vivalla och Husby som ska förverkliga byggplanerna.

Bidraget delas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Pengarna ska användas till att bygga upp lokala resurscentra - mötesplatser som kan fungera som en länk mellan boende i området och det etablerade föreningslivet. Tanken är att ett resurscenter ska erbjuda stöd och vägledning så att de boende får bättre möjligheter att framföra sina åsikter och påverka beslut.

Andra som får stöd:

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö får 563 000 kronor för att skapa samtalsrum för demokrati och vardagspolitiska frågor i Malmös mest segregerade områden. Tillsammans med flera andra lokala organisationer vill föreningen ordna förutsättningar för ett aktivt medborgarskap hos Malmöborna.

Föreningen SIOS i Alby söder om Stockholm får 520 000 kronor för att skapa mötesrum för invånarna i Alby och angränsande delar av Botkyrka kommun. Syftet är att starta lösningsinriktade dialoger kring det demokratiska samhällskontraktet, möjligheter till delaktighet och känslor av samägande kontra främlingsskap.

Mer information om bidraget: http://www.mucf.se/lokala-resurscenter

Presskontakt: Lennart Nylund, kommunikatör, 08-566 219 34, lennart.nylund@mucf.se     

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum