Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Nya Folkets Hus i Vivalla och Husby

Dela

Förorterna Vivalla i Örebro och Husby i nordvästra Stockholm ska få var sitt Folkets Hus. Folkets Hus och Parker är en av de organisationer som får stöd för att stärka medborgarnas delaktighet och engagemang i utsatta bostadsområden.

Folkets Hus och Parker får 567 000 kronor för att bilda lokala föreningar i Vivalla och Husby som ska förverkliga byggplanerna.

Bidraget delas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Pengarna ska användas till att bygga upp lokala resurscentra - mötesplatser som kan fungera som en länk mellan boende i området och det etablerade föreningslivet. Tanken är att ett resurscenter ska erbjuda stöd och vägledning så att de boende får bättre möjligheter att framföra sina åsikter och påverka beslut.

Andra som får stöd:

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö får 563 000 kronor för att skapa samtalsrum för demokrati och vardagspolitiska frågor i Malmös mest segregerade områden. Tillsammans med flera andra lokala organisationer vill föreningen ordna förutsättningar för ett aktivt medborgarskap hos Malmöborna.

Föreningen SIOS i Alby söder om Stockholm får 520 000 kronor för att skapa mötesrum för invånarna i Alby och angränsande delar av Botkyrka kommun. Syftet är att starta lösningsinriktade dialoger kring det demokratiska samhällskontraktet, möjligheter till delaktighet och känslor av samägande kontra främlingsskap.

Mer information om bidraget: http://www.mucf.se/lokala-resurscenter

Presskontakt: Lennart Nylund, kommunikatör, 08-566 219 34, lennart.nylund@mucf.se     

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum