Länstrafiken Örebro

Nya fordon som kör serviceresor

Dela

Från den 1 juli 2020 så kommer Länstrafikens fordon som kör serviceresor att få ett lyft i fordonsparken. Under sommaren och hösten kommer Länstrafiken införa fordon med ett helt nytt utseende. Totalt kommer Länstrafiken att ha 268 nya fräscha fordon som kör serviceresor. Den 10 januari 2021 beräknas samtliga 268 fordon att vara i trafik.

Ett av serviceresors nya fordon - en personbil
Ett av serviceresors nya fordon - en personbil

Länstrafiken erbjuder 3 typer av fordon vid serviceresor, alla med olika funktioner som kravställts av Region Örebro län för att uppfylla lastkapacitet och god komfort för resenärerna. Alla fordon är bland annat utrustade med alkolås, betalkortsterminaler och GPS-navigationsutrustning. Säkerhetsdetaljer som första hjälpen och brandsläckare är tydligt uppmärkta. Alla fordon med det nya utseendet kör enbart serviceresor åt Länstrafiken och används inte för resor i den allmänna kollektivtrafiken.

I och med nytecknade avtal byts Länstrafikens fordon som kör serviceresor ut mot nyproducerade fordon. De gamla fordonen beräknas att vara utbytta till 10 januari 2021, så fordonen kommer att rulla en tid tillsammans i länet.

Alla våra förare är certifierade att hantera fordonen och är bland annat utbildade i att köra mjukt samt i gott bemötande. Länstrafikens serviceresor jobbar även aktivt med ökad jämställdhet bland förarna, omställning till fossilfritt drivmedel samt att få en ökad kvalité i resandet hos våra resenärer.

Generellt om fordonen

Personbil/elbil

De personbilar som kör serviceresor är alla av modellen kombi. Det gör att det finns mer plats till att ta med resenärernas hjälpmedel. De allra flesta personbilarna körs på fossilfritt bränsle eller el.

Minibussar

Modellen är en personbil av buss-typ med en inre ståhöjd på minst 180 cm. Båda modellerna har låg instegsyta och underlättar för både resenärer och förare att komma in i fordonet. Inuti fordonet så är golvet plant bakom förarplats till bakdörr. Den lutande golvytan i fordonet är halkskyddad för att undvika eventuell olycka. Fordonet är väl anpassat, byggt och utrustat för alla tänkbara resenärer som åker med serviceresor. Annan ny utrustning är bland annat; Backkameror i backspegeln och nackskydd till resenärer som reser med rullstol. Det finns även vridbara sittplatser, för att vid behov ge plats när resenärer med olika behov reser med i fordonet samtidigt.

Vissa specialfordon har även möjlighet att få med en bår i fordonet om resenären behöver det.

Kontakter

Staffan Juliusson
Chef serviceresor

0196075057
staffan.juliusson@regionorebrolan.se

Bilder

Ett av serviceresors nya fordon - en personbil
Ett av serviceresors nya fordon - en personbil
Ladda ned bild
Ett av serviceresors nya fordon - en minibuss
Ett av serviceresors nya fordon - en minibuss
Ladda ned bild
En av de nya minibussarna hämtar upp resenärer i Karlskoga
En av de nya minibussarna hämtar upp resenärer i Karlskoga
Ladda ned bild

Länkar

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Serviceresor lanserar ny förbättrad app och bokningssida25.8.2021 09:00:25 CEST | Pressmeddelande

Nu är det ännu lättare att boka färdtjänst och hantera sina övriga resor för alla som reser med Serviceresor. Region Örebro län har tagit fram en ny förbättrad app och bokningssida för att underlätta hanteringen av resorna. Den som är berättigad att resa med Serviceresor kan skapa ett konto i appen Serviceresan eller på bokningssidan serviceresan.lanstrafiken.se och komma igång direkt.

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli8.7.2021 10:12:29 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum