AcadeMedia

Nya förskolan Lilla Rudan startar i Haninge

Dela

I augusti startar den nya förskolan Lilla Rudan i nya skollokaler på Bodkullesväg i Haninge. De barn som börjar på Lilla Rudan har en garanterad plats på Rudanskolan från förskoleklass till årskurs 9.

Bygget av nya Rudanskolan i Haninge pågår för fullt.
Bygget av nya Rudanskolan i Haninge pågår för fullt.

När Rudanskolan flyttar till sin nya skolbyggnad intill Rudans naturreservat i augusti så slår samtidigt en helt ny förskola - Lilla Rudan - upp portarna på samma adress. 

— Vi fick det positiva beskedet om att förskolan får starta för bara några veckor sedan. Vi startar med mindre grupper och växer kontrollerat, säger skolans rektor Josephine Wallenberg. 

Lilla Rudan kommer att ligga på Bodekullsväg 1. Bygget av den nya skolan pågår för fullt. Under det första året delar förskolan fastighet med grundskolan, därefter flyttar Lilla Rudan in i en separat skolbyggnad. Förskolan kommer från starten att ha en egen separat skolgård, samtidigt som de har möjlighet att nyttja Rudans fina naturreservat. Maten kommer att lagas från grunden i skolans eget kök.

— Barn som får en plats på vår förskola kan gå kvar på samma skola upp till årskurs 9. Alla klasser på Rudanskolan är idag fullsatta, därför är en start på förskolan det bästa sättet att säkra en plats på Rudanskolan, säger Josephine Wallenberg. 

Intresset bland förskolepedagoger har varit stort och den nya förskolan är redan inne i slutfasen av rekryteringarna inför hösten. Ny förskolechef för Lilla Rudan blir Güler Akdag, som närmast kommer från Förskolan Aspen i Haninge. 

Vårdnadshavare kan ansöka till Lilla Rudan via Haninge kommuns hemsida. Skolan tar personlig kontakt med alla som anmäler sig. I augusti blir det möjligt att se de nybyggda skollokalerna innan skolstarten.

För frågor, kontakta gärna Josephine Wallenberg, rektor Rudanskolan.  

Nyckelord

Kontakter

Josephine Wallenberg
rektor Pysslingen Rudanskolan
070 774 21 48
josephine.wallenberg@pysslingen.se

Bilder

Bygget av nya Rudanskolan i Haninge pågår för fullt.
Bygget av nya Rudanskolan i Haninge pågår för fullt.
Ladda ned bild

Om

AcadeMedia har totalt 75 grundskolor som är verksamma under namnen Vittra och Pysslingen Skolor. Vittra har funnits sedan 1993 och består av 23 för- och grundskolor. Pysslingen startade sina första förskolor på 1980-talet. Idag finns det 52 grundskolor inom Pysslingen varav 21 med integrerade förskolor. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande.

 

 

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum