Huddinge kommun - politik

Nya förskolor i Trångsund och Balingsnäs

Dela

Inom kort kommer Huddinge kommun att påbörja bygget av två nya förskolor med tillsammans 320 platser. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna en investeringsram på totalt 135 miljoner för ändamålet. De två förskolorna kommer att ligga i Balingsnäs och Trångsund.

 – Huddinge växer rejält och då är det viktigt att det inte bara byggs nya bostäder utan även allt det där andra som behövs som till exempel förskolor. Här får vi nu två nya och moderna förskolor med bland annat tillagningskök och höga miljö- och energiklassningar, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Förskolan i Balingsnäs kommer att ersätta den befintliga Balingsnäs förskola från 1978 och kommer att ha plats för 160 barn i två våningar. Förskolan väntas vara klar för inflytt till sommaren 2021.

Förskolan i Sjöängen kommer att byggas i korsningen Sjöängsvägen/ Trångsundsvägen alldeles intill Trångsundsskogens naturreservat. Även den kommer att ha plats för 160 barn i två våningar och planeras vara klar andra halvåret 2021. Den nya förskolan kommer att frigöra lokalerna i nuvarande Sjöängens förskola som kommer att tas över av den fristående förskolan Friskus.

Bägge förskolorna uppnår nivåerna miljöbyggnad silver och nivå guld för energi.

 – Nu byggs nya smarta förskolor där personalen får förutsättningar att forma en flexibel verksamhet för lek och lärande. Vi ger våra barn trygga och fina förskolor med god tillgänglighet till grönområden och naturreservat, säger Tomas Selin (C), ordförande i förskolenämnden.

För mer information kontakta:

Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor 
0853530183 / malin.danielsson@huddinge.se

Tomas Selin (C), ordförande i förskolenämnden
0701986193/ tomas.selin@huddinge.se

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum