ManpowerGroup

Nya grepp i kompetensbristen: företag utbildar IT-konsulter

Dela

I dag startar Experis en intensiv programmeringsutbildning i Java Full Stack, som pågår under tre månader i Växjö. Den stora bristen på personer med spetskompetens inom vissa IT-områden gör att allt fler företag satsar på egna utbildningar.

– Med Experis Academy utvecklar vi redan kvalificerade personer med akademisk utbildning till att ha tekniska spetskompetenser som i hög grad saknas på arbetsmarknaden. På detta sätt löser vi en del av den stora kompetensbrist som finns hos Sveriges företag och organisationer, säger Per Johansson, vd på Experis.

Experis Academy ger en mängd utbildningar, framför allt inom IT, för att ge deltagarna möjlighet att utveckla den spetskompetens som efterfrågas hos arbetsgivare. Utbildningarna vänder sig till personer med fullföljd högre utbildning och ofta med tidigare erfarenhet från IT-branschen. Under själva utbildningen är deltagarna anställda på Experis och får lön. De genomför tre månaders fulltidsstudier, examineras och får en certifiering, därefter erbjuds de arbete som konsulter på rekryterings- och konsultföretaget Experis.

– För att hänga med när arbetsmarknaden och kompetenskraven förändras i snabb takt blir det avgörande med kontinuerligt lärande under hela karriären. För ambitiösa akademiker som snabbt vill utveckla sig och få mer kvalificerade uppdrag är Experis Academy en bra väg, säger Per Johansson.

Om Experis Academy

  • Skräddarsydda utbildningar för de som vill få spetskompetens inom sin bransch för att kunna ta nästa steg.
  • Vänder sig främst till personer med akademisk utbildning, relevant arbetslivserfarenhet är en merit.
  • Utbildningen är kostnadsfri för deltagarna och de har lön under utbildningen. Efter utbildningen erbjuds deltagarna arbete som konsult hos Experis. Det är också vanligt att deltagarna övergår till att bli anställda hos företagen där de har haft konsultuppdrag.
  • Varje kandidat utvärderas utifrån kompetens, lämplighet och vilja att lära sig – målet är att de ska anställas och få möjlighet att använda sig av sina färdigheter direkt.
  • Tillsammans med företag som efterfrågar en specifik sakkunskap sätter Experis ihop utbildningar vars syfte är att företagen ska kunna råda bot på sin kompetensbrist samtidigt som deltagarna ges möjlighet till anställning på företag som ofta efterfrågar flera års erfarenhet.
  • Mer information på http://experisacademy.se/

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Gustavlundsvägen 18
16102 Bromma

020-375 375http://www.manpowergroup.se

Om Experis
Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på specialister inom IT, ingenjörer, ekonomer och ledarskap. Vi vänder oss till dig som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. www.experis.se

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Prognos: Arbetsgivare fruktar sämre arbetsmarknad än under finanskrisen9.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Den globala hälsokrisen slår hårt mot sysselsättningen i Sverige under det kommande kvartalet, enligt en prognos från svenska arbetsgivare. Prognosen är en av de svagaste i hela Europa. Sysselsättningstrenden ligger på dystra -12 procent för det tredje kvartalet 2020, en minskning på hela 22 procentenheter jämfört med prognosen inför andra kvartalet. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

Digitala matchningstjänster för jobb under coronakrisen25.5.2020 07:53:56 CESTPressmeddelande

Coronapandemin har lett till att tjänster som hjälper folk ut på arbetsmarknaden har flyttat till digitala kanaler, vilket gör att fler får tillgång till hjälpen oavsett var i landet man befinner sig. Bara under april kom 100 personer i arbete efter att ha gått stöd- och matchningsprogrammet hos Manpower. Arbetsförmedlingen öppnar nu upp för att fler arbetssökande ska få ta del av tjänsten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum