Norrköpings kommun

Nya gymnasieutbildningar startar i Norrköping

Dela

Den 15 april startar omvalsperioden för dem som ska söka till gymnasiet. Till höstterminen 2019 finns nu ytterligare ett par alternativ att välja mellan i Norrköpings kommunala gymnasieskolor. De Geergymnasiet startar en bageriinriktning och på nyrenoverade Ebersteinska gymnasiet startas samhällsprogrammet upp.

Norrköpings kommunala skolor får två nya utbildningar. Bild Nicole Olsson.
Norrköpings kommunala skolor får två nya utbildningar. Bild Nicole Olsson.

Det är bra att Norrköpings elever nu får fler alternativ att välja på i form av både teoretiska och praktiska utbildningar. Sedan tidigare har vi ju också startat nya Bråvallagymnasiet som öppnar upp till höstterminens start 2019. De nya programmen bidrar också till att förstärka våra skolors profiler ytterligare, säger utbildningsnämndens 1:e vice ordförande Fredrik Franzén (L).

Ebersteinska gymnasiet väljer att starta upp Samhällsvetenskapsprogrammet och de inriktningar som kommer att erbjudas är samhällsvetenskap (SASAM) och beteendevetenskap (SABET).

Vi är jätteglada att fler elever får möjligheter att studera hos oss! Vi har nyrenoverade och moderna lokaler och fantastisk duktig personal. Eleverna trivs hos oss och älskar sin skola. Nu öppnar vi Samhällsvetenskapsprogrammet och ser fram emot en ny klass nu till hösten säger Negra Pasalic, rektor på Ebersteinska gymnasiet.

Under omvalsperioden öppnas också ansökan på Ebersteinska för ytterligare en grupp e-sportare på de studieförberedande programmen, teknik, natur, ekonomi, och nu alltså även samhäll. Ansökan till denna e-sportsprofil sker via Ebersteinska gymnasiets hemsida.

På De Geergymnasiet startas bageri och konditorinriktning inom restaurang och livsmedelsprogrammet och en bagerilärare kommer att rekryteras under våren. Utbildningen är förlagd till skolans lokaler i Västgötebacken.

Vi vill kunna erbjuda en mer komplett restaurangutbildning och bagare är ett stort bristyrke. Utbildningen kommer att bedrivas i fräscha lokaler med den senaste tekniken. Det här innebär att vi nu kan ta emot fler elever och utbildningen kommer att bidra till att stärka Norrköpings gastronomiska profil, säger Michael Brask, rektor på De Geergymnasiet.

Skolan kommer också att ta emot en grupp IMY-elever (yrkesintruduktion) som studerar riktat mot branschen för att snabbt komma ut i arbetslivet via arbetsplatsförlagt lärande.

Omvalsperioden till gymnasiet pågår mellan 15 april och 3 maj.

Här kan du läsa mer om Ebersteinska gymnasiet.

Här kan du läsa mer om De Geergymnasiet.

Kontakt:
Fredrik Franzén (L)
Titel: 1:e vice ordförande utbildningsnämnden.
Telefon: 070-981 75 16

Håkan Järlsjö
Titel: samordnare Ebersteinska gymnasiet
Telefon: 073-020 54 54

Negra Pasalic
Titel: rektor Ebersteinska gymnasiet
Telefon: 073-020 27 33

Michael Brask
Titel: rektor De Geergymnasiet
Telefon: 011-15 31 40

__________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Norrköpings kommunala skolor får två nya utbildningar. Bild Nicole Olsson.
Norrköpings kommunala skolor får två nya utbildningar. Bild Nicole Olsson.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum