IKEA

Nya IKEA varuhuset i Kållered öppnar 25 maj

Dela
Äntligen är det dags! Den 25 maj öppnar vi dörrarna till vårt nya varuhus i Kållered. En unik planlösning, större restaurang och ett nytt café samt energilösningar i form av solceller och bergvärme är några av sakerna som gör IKEA Kållered unikt.

Vårt nya varuhus IKEA Kållered börjar bli färdigt. Och snart väntar inflyttningsfest försåväl medarbetare som kunder. Den 25 maj öppnar vi nämligen dörrarnatill Göteborgs största destination för heminredningoch inspiration för livet hemma.   

- Nya IKEA Kållered ska vara en plats för shopping, inspiration, mat och möten där alla kan få hjälp att förvandla sina hem till en skönare, smartare och mer hållbar plats. Oavsett storlek på plånboken, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered. 

Det nya varuhuset skiljer sig från det nuvarande i Kållered och övriga svenska IKEA varuhus.Förutom att det är större är planlösningen mer lik ett shoppingcenter med flera butiker i butiken.I varuhuset finns även ett öppet atrium med plats för socialt häng eller en stunds arbete. För att uppfylla kundernas olika behov har vi även satsat på flexiblare betalningslösningar och möjligheten till att hämta beställningar i skåp vid parkeringen, även utanför varuhusets öppettider.   

Nya IKEA Kållered är även unikt när det kommer till energilösningar. Tack vare bergvärme och solceller på taketärvaruhuset energipositivt – vilket betyder att vi producerar mer el än vi själva förbrukar. 

Fakta nya IKEA Kållered 

I dag finns 20 IKEA varuhus samt ett cityvaruhus i Sverige. Ett av dessa är vårt befintliga varuhus i Kållered som invigdes 1972. Det nya varuhuset i Kållered kommer på många sätt skilja sig från det nuvarande och från de andra svenska varuhusen – men det kommer också att vara unikt i en global kontext. 

  • Nya varuhuset blir med sina 42 000 kvadratmeter mycket större än det tidigare (+12 000 kvadratmeter). 
  • En inspirerande planlösning likt ett shoppingcenter med butiker i butiken.
  • En mötesplats i ett öppet atrium med plats för avkoppling, jobb och socialt häng.  
  • En ny typ av matupplevelse med en större restaurang (650 platser), en större bistro och ett nytt café i vår saluhall.   
  • En ny typ av Småland för våra yngsta besökare.   
  • Nya IKEA Kållered blir vårt mest energieffektiva varuhus i Sverige. Tack vare bergvärme från marken och solceller på taket producerar vi mer el än vi själva förbrukar. För att slippa köa kommer kunder kunna betala i en app, via en medarbetare eller via checkout-diskar i varuhuset, få ett digitalt kvitto och sedan lämna butiken genom expressutgångar.   

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Anna Bryngelsson, varuhuschef IKEA Kållered.
Anna Bryngelsson, varuhuschef IKEA Kållered.
Ladda ned bild
Tack vare bergvärme från marken och solceller på taket producerar nya IKEA Kållered mer el än vi själva förbrukar.
Tack vare bergvärme från marken och solceller på taket producerar nya IKEA Kållered mer el än vi själva förbrukar.
Ladda ned bild

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2022. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och Little Sun lanserar SAMMANLÄNKAD — utforskar solcellsdrivna belysningskällor29.3.2023 13:00:04 CEST | Pressmeddelande

IKEA och de sociala entreprenörerna Little Sun har samarbetat för att tillsammans utforska hur design kan skapa samtal om hur vi använder solenergi i de produkter vi använder till vardags. Resultatet är SAMMANLÄNKAD som består av två solcellsdrivna LED-lampor som drivs av befintlig energi för att skapa ljus. Den 7 april börjar lamporna säljas på IKEA.se och i alla IKEA varuhus i Sverige med undantag av Gävle och Haparanda.

IKEA:s second hand-test på Retuna har nått sina mål - butiken blir kvar och lärdomarna tas vidare till varuhusen 16.3.2023 13:05:12 CET | Pressmeddelande

För två år sedan öppnade IKEA världens första renodlade second hand-butik på Retuna återbruksgalleria i Eskilstuna - som ett test. Efter två år av värdefulla lärdomar om hur man driver en second hand-butik och bäst förlänger livet på begagnade IKEA-produkter, har IKEA nått lönsamhet för butiken. Som ett nästa steg i satsningen låter IKEA butiken vara öppen till och med augusti 2025. Parallellt tar IKEA med sig alla lärdomar från testet till alla svenska IKEA-varuhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum