Almega

Nya kollektivavtal tecknade för tjänstemän i IT-företag

Dela

IT&Telekomföretagen inom Almega har idag måndag tecknat nya kollektivavtal för IT-företag med samtliga motparter (Unionen, Sveriges Ingenjörer och Akavia). De nya avtalen gäller tjänstemän inom IT-företag och sträcker sig över 29 månader. Den totala kostnadsramen om 5,4 procent omfattar både löneökningar och ökade pensionsavsättningar.

Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen inom Almega
Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen inom Almega

– Vi har i konstruktiva förhandlingar haft målsättningen att i komma i mål i samförstånd. Vi har landat på ett avtal som ligger inom de ramar arbetsmarknadens parter är överens om vilket är glädjande, säger Johan Mann, förhandlingschef för IT&Telekomföretagen inom Almega.

Avtalen sträcker sig över 29 månader och gäller från och med 1 november 2020 t o m 31 mars 2023. Vidare innebär avtalen löneökningar med 2,9% från den 1 november 2020 och 1,8 % från den 1 april 2022. Ökade avsättningar till Flexpension sker därutöver med 0,3 % 1 november 2020 och 0,4 % 1 april 2022.

– Det är mycket glädjande att vi nu kommit överens om kollektivavtal som sträcker sig över flera år. Det skapar långsiktighet, vilket är en viktig förutsättning för att våra medlemsföretag ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga i den snabba förändring som arbetsmarknaden befinner sig i, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen inom Almega.

Totalt omfattar avtalen ca 50 000 medarbetare inom IT-företag.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2020 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Nyckelord

Bilder

Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen inom Almega
Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen inom Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum