Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Ålems församling

Dela

Nu på söndag den 28 augusti mottas Henrik Broman av biskopen som ny kyrkoherde i Ålems församling. Mottagandet firas med en festhögmässa i Ålems kyrka.

På söndag den 28 augusti kl 10.00 kommer biskop Fredrik Modéus till Ålems kyrka för att motta församlingens nya kyrkoherde Henrik Broman. Det blir en festhögmässa med musik av församlingens kör Uthando samt förtäring efter gudstjänsten.

Henrik Broman tillträdde tjänsten som kyrkoherde i Ålems församling den 1 augusti. Han kommer närmast från en tjänst i Södra Vedbo pastorat i Linköpings stift, där han varit kaplan för två församlingar. Han prästvigdes för Linköpings stift 2010.

– Jag tycker att Ålems församling verkar vara ett väldigt trevligt sammanhang. Jag vill ta vara på både nya och gamla frivilliga krafter här så att vi tillsammans kan bygga en levande församling, säger Henrik Broman.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Henrik Broman, kyrkoherde i Ålems församling
0499-799 001
henrik.broman@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/alem

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum