Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Berga pastorat

Dela

På söndag den 8 december hälsas Magnus Lind välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Berga pastorat.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Berga kyrka kl 11.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Magnus Lind som kyrkoherde i Berga pastorat. Fredrik Modéus leder mässan och Magnus Lind predikar. Pastoratets körer medverkar med sång.

– Jag hoppas att vi tillsammans, i församlingsgemenskaperna, skall kunna lyssna efter vad Gud har på sitt hjärta för oss här i vår byggd, så att vi kan växa i tro, kallelse och gemenskap, säger Magnus Lind.

Magnus Lind prästvigdes 1997 för Växjö stift. Han började sin prästgärning som pastorsadjunkt i grannpastoratet Ljungby. Han har varit komminister i Högsby pastorat, varit ansvarig präst för Mariakyrkan i Värnamo och varit församlingsherde i Gislaveds pastorat. Han kom som komminister till Berga pastorat i april 2018 och har sedan 1 september i år varit tillförordnad kyrkoherde. Sedan den 1 december är han ordinarie kyrkoherde i pastoratet.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Magnus Lind som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Magnus Lind, kyrkoherde i Berga pastorat
0372-358 48, 072-515 32 00

magnus.lind@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Biskop Fredrik: - I rådande läge anser jag att det är svårt att motivera offentliga gudstjänster.2.4.2020 13:30:00 CESTPressmeddelande

- Gudstjänsten är inte inställd, utan omställd - för att kyrkan måste ta sitt ansvar för att undvika smittspridning. Jag har också uppmanat församlingarna att låta kyrkklockorna ringa i tre minuter klockan 17.00 varje dag under april månad, som en påminnelse om möjligheten till bön. I denna orostid är kyrkan närvarande, öppen och tillgänglig. Vi fortsätter fira gudstjänst. På andra sätt än vanligt men likafullt!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum