Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Emmaboda pastorat

Dela

På söndag den 18 oktober, hälsas Emmerly Hidling välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Emmaboda pastorat.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Vissefjärda kyrka kl 11.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Emmerly Hidling som kyrkoherde i Emmaboda pastorat. Fredrik Modéus leder mässan och Emmerly Hidling predikar.

Med anledning av restriktioner på grund av coronaviruset får maximalt 50 personer närvara vid gudstjänsten. För att delta i gudstjänsten behöver anmälan göras, i nuläget finns det endast några få platser kvar. För besked, ring expeditionen på 0471-101 95 eller maila emmaboda.pastorat@svenskakyrkan.se

Bilder från kyrkoherdemottagningen kommer att publiceras i efterhand på pastoratets hemsida och facebook-sida.

– Jag ser med glädje fram emot att verka i Långasjö, Emmaboda, Vissefjärda och Algutsboda församlingar, och att få ta mig an nya utmaningar som präst här i Emmaboda pastorat. Rollen som kyrkoherde är ny för mig och jag ser fram emot att få arbeta här med nya spännande uppgifter, säger Emmerly Hidling.

Emmerly Hidling prästvigdes 2012 för Växjö stift. Hon har tidigare varit komminister i Södermöre pastorat och Torsås pastorat. Hon tillträdde som kyrkoherde i Emmaboda pastorat den 10 augusti. Innan hon blev präst arbetade hon som gymnasielärare.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Emmerly Hidling som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat. I Emmaboda pastorat ingår fyra församlingar: Långasjö, Emmaboda, Vissefjärda och Algutsboda.

För mer information
Emmerly Hidling, kyrkoherde i Emmaboda pastorat

0471-254 51, 070-396 08 86

emmerly.hidling@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/emmaboda

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum