Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Forshedabygdens församling

Dela

På Tacksägelsedagen, söndag den 11 oktober, hälsas Per-Erik Åkermo välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Forshedabygdens församling.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Forsheda kyrka kl 14.30. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Per-Erik Åkermo som kyrkoherde i Forshedabygdens församling. Fredrik Modéus leder mässan och Per-Erik Åkermo predikar.

Kyrkoherdemottagningen kommer att spelas in och går att se i efterhand via församlingens hemsida https://www.svenskakyrkan.se/forsheda . Med anledning av restriktioner på grund av coronaviruset så är det enbart inbjudna personer (50 personer) som får närvara vid gudstjänsten. De som har bjudits in är personal, konfirmander, förtroendevalda och representanter från bland annat frikyrkosamfund och kommunen.

– Jag sökte den här tjänsten eftersom jag ville komma till ett lite mindre sammanhang och få möjlighet att inte bara vara chef och kyrkoherde, utan även vara präst och vara ute i församlingsarbetet, säger Per-Erik Åkermo.

Per-Erik Åkermo prästvigdes 2008 för Linköpings stift. Han kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Gislaveds pastorat. Tidigare har han varit kyrkoherde i Bredaryds pastorat, sjukhuspräst i Eksjö och komminister i Gislaveds pastorat. Han har även jobbat många år inom vården, som sjuksköterska på akutmottagning och som vårdchef på medicinklinik.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Per-Erik Åkermo som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde? En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Per-Erik Åkermo, kyrkoherde i Forshedabygdens församling
0370-810 03, 073-654 90 14
per-erik.akermo@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/forsheda 

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum