Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Gislaveds pastorat

Dela

På palmsöndagen den 28 mars hälsas Anders Carlwe välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Gislaveds pastorat.

På söndag blir det kyrkoherdemottagande i Reftele kyrka kl 11.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Anders Carlwe som kyrkoherde i Gislaveds pastorat. Anders Carlwe predikar. Med anledning av pandemin är det inte möjligt att närvara fysiskt på gudstjänsten, men den kommer att spelas in och går att se i efterhand på pastoratets webbplats.

– Det är roligt att vara tillbaka i Växjö stift och i delvis bekanta trakter. I det korta perspektivet längtar jag efter att vaccinationerna slår igenom på bred front, så att vi kan fira gudstjänster utan restriktioner och att övrig församlingsverksamhet kan öppna igen. I det längre perspektivet har Växjö stift tecknat framtidsbilder som jag hoppas att vi kan inspireras av och närma oss utifrån de förutsättningarna som finns i pastoratets olika församlingar, säger Anders Carlwe.

Anders Carlwe tillträdde som kyrkoherde i Gislaveds pastorat den 1 mars i år. Närmast kommer han från Getinge-Oskarströms pastorat i Göteborgs stift, där han varit kyrkoherde i fyra år. Anders Carlwe prästvigdes 1994 för Växjö stift. Han gjorde sitt år som pastorsadjunkt i Anderstorps församling och har även varit komminister i dåvarande Gislaveds pastorat före sammanläggningen 2016.

Gislaveds pastorat utgörs av åtta församlingar: Anderstorp, Bosebo, Burseryd, Gislaved, Norra Hestra Villstad, Våthult och Västbo Sankt Sigfrid.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Anders Carlwe som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, även om mottagningarna nu anpassas utifrån gällande restriktioner och då sker med betydligt färre gudstjänstfirare på plats än vanligt, säger biskop Fredrik Modéus.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som leder en eller flera församlingar.

För mer information/intervju
Anders Carlwe, kyrkoherde i Gislaveds pastorat
0371-831 55, 072-504 03 76
anders.carlwe@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/gislaved

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum