Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Månsarps församling

Dela

På söndag den 25 april hälsas Anton Jalnefur välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Månsarps församling.

På söndag blir det kyrkoherdemottagande i Månsarps kyrka kl 11.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Anton Jalnefur som kyrkoherde i Månsarps församling. Anton Jalnefur predikar. Kyrkoherdemottagningen var från början tänkt att äga rum den 7 mars, men eftersom Anton Jalnefur fick hosta och feber sköts kyrkoherdemottagningen upp.

Med anledning av pandemin är det inte möjligt att närvara fysiskt på gudstjänsten, men den kommer att livesändas på församlingens facebook-sida. Där går den även att se i efterhand. I mässan bjuds alla som vill in att ta nattvarden.

–  Månsarps församling har under lång tid satsat mycket på att barn och ungdomar ska ha en självklar plats i kyrkans liv och att gudstjänsten ska vara församlingens centrum. Det är fantastiskt att få arbeta vidare i den riktningen, på både nya och inövade sätt, säger Anton Jalnefur.

Anton Jalnefur tillträdde som kyrkoherde i Månsarps församling den 15 februari. Närmast kommer han från en komministertjänst i Mönsterås-Fliseryds pastorat. Han prästvigdes 2016 för Växjö stift. Anton Jalnefur kommer från början från Jönköping.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i en församlings liv. På söndag välkomnar vi Anton Jalnefur som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, även om mottagningarna nu anpassas utifrån gällande restriktioner och då sker med betydligt färre gudstjänstfirare på plats än vanligt, säger biskop Fredrik Modéus.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Anton Jalnefur, kyrkoherde i Månsarps församling
036-36 30 41, 070-101 08 53
anton.jalnefur@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/mansarp

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum