Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Sävsjö pastorat

Dela

På söndag den 8 november, hälsas Klas Frisk Svensson välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Sävsjö pastorat.

Foto: Sara Axéden
Foto: Sara Axéden

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Vrigstad kyrka kl 10.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Klas Frisk Svensson som kyrkoherde i Sävsjö pastorat. Fredrik Modéus leder mässan och Klas Frisk Svensson predikar.

Med anledning av restriktioner på grund av coronaviruset får maximalt 100 personer samt medverkande närvara vid gudstjänsten. Gudstjänsten kommer att spelas in och går att se i efterhand via pastoratets hemsida https://www.svenskakyrkan.se/savsjo

– Jag ser fram emot att arbeta med alla fina människor i församlingen. Det känns positivt att bygdens folk räknar med kyrkan i olika sammanhang, säger Klas Frisk Svensson.

Klas Frisk Svensson tillträdde som kyrkoherde i Sävsjö pastorat den 21 september. Han kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Skillingaryds församling, där han varit sedan 2014. Dessförinnan var han kyrkoherde i Forsheda pastorat i drygt 15 år. Tidigare har han varit kontraktsadjunkt i dåvarande Östbo kontrakt samt komminister och pastorsadjunkt i Gnosjö pastorat. Klas Frisk Svensson prästvigdes 1993 för Växjö stift.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Klas Frisk Svensson som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat. I Sävsjö pastorat ingår tre församlingar: Sävsjö församling, Vrigstad-Hylletofta församling och Stockaryds församling.

För mer information
Klas Frisk Svensson, kyrkoherde i Sävsjö pastorat
0382-463 04
klas.frisksvensson@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/savsjo

Bilder

Foto: Sara Axéden
Foto: Sara Axéden
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum