Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Skärstad-Ölmstad församling

Dela

På söndag den 1 september hälsas Krister J Clifford välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Skärstad-Ölmstad församling.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Skärstad kyrka kl 10:00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Krister J Clifford som kyrkoherde i Skärstad-Ölmstad församling. Fredrik Modéus leder mässan och Krister J Clifford predikar. Kyrkokören och Allakan-kören från Jönköping medverkar. Efter gudstjänsten är alla välkomna till festligheter i Landsjökyrkan.

–  Som kyrkoherde vill jag vara en ”gläntöppnare” för det inre och yttre rummet i vår samtid, ett stöd när vi brottas med livets mening och frågor , säger Krister J Clifford. Och framför allt vill jag väcka att Gud är med där!

Krister prästvigdes 2003 för Växjö stift. Han har varit kyrkoherde för flera församlingar runt om i Vätterbygden. Innan han blev präst var han rektor i förskola och skola.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Krister J Clifford som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde? En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information Krister J Clifford, kyrkoherde i Skärstad-Ölmstad församling

036-515 31, 072-731 70 80

krister.j.clifford@svenskakyrkan.se

https://www.svenskakyrkan.se/skarstad  

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Vårdarens bön30.4.2020 09:33:09 CESTPressmeddelande

I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. Tillsammans med min fru som arbetar i vården har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

Vårdarens bön27.4.2020 08:39:03 CESTNyheter

Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Tillsammans med min fru, som arbetar i vården, har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum