Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Skillingaryds församling

Dela

På söndag den 7 mars hälsas Teresia Clifford välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Skillingaryds församling.

På söndag blir det kyrkoherdemottagande i Åkers kyrka kl 16.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Teresia Clifford som kyrkoherde i Skillingaryds församling. Teresia Clifford predikar. Med anledning av pandemin är det inte möjligt att närvara fysiskt på gudstjänsten, men den kommer att livesändas på församlingens youtube-kanal. Där går den även att se i efterhand.

– Det är med glädje och förväntan som jag tar mig an mitt uppdrag som kyrkoherde i Skillingaryds församling. Jag längtar efter att vi tillsammans bygger framtidens kyrka, säger Teresia Clifford.

Teresia Clifford tillträdde som kyrkoherde i Skillingaryds församling den 17 januari i år. Närmast kommer hon från en tjänst som komminister i Rogberga-Öggestorps församling. Tidigare har hon bland annat varit stiftsadjunkt på Växjö stiftskansli där hon arbetat med konfirmandfrågor, kulturmiljöpedagogik och vänstiftsrelationen med Oxfords stift i Church of England med mera. Teresia Clifford prästvigdes 2005 för Växjö stift.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i en församlings liv. På söndag välkomnar vi Teresia Clifford som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, även om mottagningarna nu anpassas utifrån gällande restriktioner och då sker med betydligt färre gudstjänstfirare på plats än vanligt, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att följa och ta kontakt!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som leder en eller flera församlingar.

För mer information
Teresia Clifford, kyrkoherde i Skillingaryds församling
073-060 90 40
teresia.clifford@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/skillingaryd

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum