Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Vislanda-Blädinge församling

Dela

Nu på söndag den 28 augusti mottas Linda Berglund av biskopen som ny kyrkoherde i Vislanda-Blädinge församling. Mottagandet firas med en festhögmässa i Vislanda kyrka.

Foto: Anders Bergön
Foto: Anders Bergön

På söndag den 28 augusti kl 16.30 kommer biskop Fredrik Modéus till Vislanda kyrka för att motta församlingens nya kyrkoherde Linda Berglund. Det blir en festhögmässa med musik av kören Körfrallan och efter gudstjänsten serveras en enkel måltid.

Linda Berglund tillträdde tjänsten som kyrkoherde i Vislanda-Blädinge församling den 15 augusti. Närmast kommer hon från en tjänst som församlingspräst i Sjösås och Dädesjö församlingar, där hon varit i sex år. Dessförinnan har hon varit präst i Nottebäcks församling i Uppvidinge pastorat. Hon prästvigdes för Växjö stift 2013.

- Att få bli kyrkoherde i ett litet landsbygdspastorat är rena drömmen. Jag ser fram emot att få lära känna alla församlingsbor i Vislanda/Blädinge i olika sammanhang,säger Linda Berglund.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Linda Berglund, kyrkoherde i Vislanda-Blädinge församling

0472-302 27, 070-288 72 27

linda.berglund@svenskakyrkan.se
https://www.svenskakyrkan.se/vislanda-bladinge

Bilder

Foto: Anders Bergön
Foto: Anders Bergön
Ladda ned bild
Foto: Anders Bergön
Foto: Anders Bergön
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum