Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Voxtorps pastorat

Dela

På söndag den 9 oktober mottas Olof Ringdahl av biskopen som ny kyrkoherde i Voxtorps pastorat. Mottagandet firas med en festhögmässa i Voxtorps kyrka.

Olof Ringdahl, ny kyrkoherde i Voxtorps pastorat.
Olof Ringdahl, ny kyrkoherde i Voxtorps pastorat.

På söndag kl 16.00 välkomnas pastoratets nya kyrkoherde Olof Ringdahl i Voxtorps kyrka. Det blir en festhögmässa med musik av kyrkokören och predikan av den nya kyrkoherden.

Olof Ringdahl tillträdde tjänsten som kyrkoherde i Voxtorps pastorat den 1 september. Tidigare har han bland annat varit områdeschef i östra delen av Falkenbergs pastorat och kyrkoherde i Gunnarps pastorat. Han prästvigdes för Göteborgs stift 1986.

– Tänk om! Ja, tänk om det faktiskt är så att vår kyrka kan få bära vittnesbörd om läkedom och befrielse i en svår tid?! Vara den springa i muren som den utsatte behöver som är infångad! Vara en röst åt den som ingen har?! Det vore väl något, säger Olof Ringdahl.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Olof Ringdahl, kyrkoherde i Voxtorps pastorat
072-544 20 39
olof.ringdahl@svenskakyrkan.se

Kontakter

Bilder

Olof Ringdahl, ny kyrkoherde i Voxtorps pastorat.
Olof Ringdahl, ny kyrkoherde i Voxtorps pastorat.
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum