Svenska Danssportförbundet

Nya landslagskaptener till Svenska Danssportförbundet

Dela

Svenska landslagen i Hiphop och Tiodans har nytillträdda landslagskaptener.

Det är två erfarna och drivna landslagskaptener som fått i uppdrag att leda elitdansarna och landslagen.

Victor Henriksson är ledamot i förbundsstyrelsen och arbetar inom verksamhetsområdet Hiphop, för det löpande arbetet och utvecklingen av svensk Hiphop. Som grundare av Victory Dance Academy i Göteborg och med över 10 års erfarenhet som tränare, koreograf och domare, är han en enorm tillgång i arbetet med elit och landslagssatsningen. 

- Jag ser att vi har en fin grund att arbeta vidare från och nu handlar det om att lyfta och synas på den internationella arenan. Det händer så mycket inom danssporten just nu, både nationellt och internationellt, som jag vill att Sverige nu ska vara en större del av!
Sverige har fantastiska dansare inom Hiphop och jag vill kunna bidra med att skapa en plattform, en arena för alla dessa duktiga dansare och jobba för att Sverige ska vara en dansnation i framkant, säger Victor.

Jura Borowski ​föddes i Bar, en liten stad i Ukraina. Där började han dansa i dansklubben "Gloria Dance" vid 7 års ålder. Sedan dess har Jura representerat Ukraina (1996-2004), Polen (2004-2008), Sverige (2008-2018) och även Holland (2018-2019) i Tiodans. Under dessa år har över 20 000 träningstimmar passerat, som resulterat i 5 SM-guld, guldmedaljör i Nord - Europeiska Mästerskapen, i Holländska Mästerskapen och i Beneluxländernas Mästerskap. Jura är idag bosatt i Göteborg och är både tränare och domare i Tiodans (Standard & Latin).

- Min inspiration och erfarenhet, för både egen träning och undervisning, kommer från de  bästa tränarna/kollegorna i världen, som Gustaf och Valentina Lundin, Simona Fancello, Lyn Marriner, Ruud Vermeij och många fler. Samtliga har varit de bästa dansarna/världsmästare i sin tid.

Generalsekreterare Thomas Jansson är mycket positiv till de båda rekryteringarna:

- Det känns fantastiskt att få välkomna Victor och Jura till förbundets elit- och landslagssatsning!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jura Borowski, Landslagskapten för Team Sweden Standard, Latin & Tiodans
Jura Borowski, Landslagskapten för Team Sweden Standard, Latin & Tiodans
Ladda ned bild
Victor Henriksson, Landslagskapten för Team Sweden Hiphop
Victor Henriksson, Landslagskapten för Team Sweden Hiphop
Ladda ned bild

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och arbetar för att främja dans och danssporten inom den nationella verksamheten och den internationella tävlingsverksamheten genom förbundets elit- och landslagsatsning, Team Sweden. Sverige har följande landslag inom danssport:
Hiphop, Breaking, Disco & Performing art, Bugg & Rock´n Roll, Standard & Latin, Tiodans.

Förbundet är medlem i World Dance Sport Federation, World Rock n Roll Confederation, World Swing Dance Council, World Artistic Dance Federation samt Sveriges Olympiska Kommitté. 

Följ danssporten på www.danstv.se