Järfälla Kommun

Nya leverantörer ska ge Järfälla IT-stöd i världsklass

Dela

Med nya avtal och nya leverantörer ska Järfälla kommuns IT-stöd hålla världsklass. Kommunen har i dagarna beslutat att ingå avtal med två nya leverantörer av tjänster inom applikations- och systemdrift samt infrastruktur och datakommunikation.

Järfälla har i dagarna tagit viktiga beslut om kommunens framtida IT-stöd, där ambitionerna också är mycket höga. Kommunen har efter upphandling fattat beslut om ingå avtal med Tieto Sweden AB för applikations- och systemdrift samt med Tele2 Business AB/TDC Sverige AB för infrastruktur och datakommunikation.

– Detta är ett viktigt steg för Järfälla kommun. Vi skall ha ett IT-stöd världsklass, inte minst inom våra kommunala skolor, och dessutom driva kommunens digitalisering framåt. Vi är övertygade om att vi med hjälp av Tietos erfarenhet av digitalisering inom den kommunala sektorn och Tele2/TDC:s gedigna och kompetenta leverans av vårt nätverk kan ta nästa steg i vår utveckling och i slutändan förbättra kommunens service till Järfällaborna, säger Järfällas IT-chef Lennart Atternäs.

En tredje del i upphandling av IT-stöd handlar om leverans av IT-arbetsplatser. Den delen beräknas vara färdig våren 2017.

Nuvarande avtal med Advania upphör den 11 januari 2018.

Mer information

Kerstin Svensson, upphandlingschef, kerstin.m.svensson@jarfalla.se, 08-580 285 11

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum