Trafikverket

Nya lokaler ger ökad kapacitet för körkortsprov i Kiruna

Dela

Den 19 september slår Trafikverket Förarprov upp portarna till nya lokaler i Kiruna.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder rymliga, ljusa lokaler med större väntrum och dessutom en teorisal med fler platser. Extra glädjande också att det blir en bättre arbetsmiljö för vår personal i de nya lokalerna, säger enhetschef Tommy Helin vid Trafikverket Förarprov.

På den nya adressen kommer Trafikverket Förarprov erbjuda körprov för behörigheten B, samt kunskapsprov för samtliga körkortsbehörigheter samt yrkesprov och ADR, vi kommer även göra förnyelser av körkort.

- Vi trivdes i de gamla lokalerna i Folketshus där vi verkat i många år, men som vi nu lämnar i samband med stadens flytt, men vi ser att de nya lokalerna ger bättre förutsättningar för kunderna samtidigt som det blir tillgängligt för fler när vi finns mitt i centrum där den nya staden växer fram, säger enhetschef Tommy Helin.  

Högt tryck

Det är fortsatt ett stort tryck på att ta körkort, och med utökad kapacitet i teorisalen, från 8 till 10  platser med möjlighet till utökning, ökar möjligheterna att ta emot kunder.  I Kiruna kommer det att erbjudas teoriprov och möjlighet till fotografering för körkortsförnyelse varannan vecka.

Trafikverket Förarprov Kiruna:

* Förra året, 2021 gjordes ca 1000 teoriprov och 350 körprov B.

* Ca 2000 kunder besöker varje år Trafikverket Förarprovs lokaler i Kiruna.

Media välkomnas att ta en titt på de nya lokalerna i samband med invigningen den 19 september. Pressvisning klockan 13.00 Kunskapsprov med kunder startar 14:45.

Kontakter

Tommy Helin, enhetschef, 070-281 47 43

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum