Svensk Handel

Nya löneavtal klara för handelns tjänstemän

Dela

Svensk Handel har kommit överens med Unionen och Akademikerförbunden om nya avtal för tjänstemän. Avtalen som bland annat gäller för anställda på handelsföretagens huvudkontor och butikschefer följer märket och innebär en kostnadsökningsnivå på totalt 5,4 procent över 29 månader.

Ola Axelsson är förhandlingschef på Svensk Handel.
Ola Axelsson är förhandlingschef på Svensk Handel.

– Med tanke på den turbulenta tid som många handelsföretag går igenom är det viktigt att vi tecknat långa avtal som ger företagen förutsägbarhet och stabilitet, säger Ola Axelsson, förhandlingschef på Svensk Handel.

Avtalen gäller för cirka 80 000 tjänstemän inom handeln. Det handlar exempelvis om butikschefer, administrativ personal på huvudkontoren och anställda på e-handelsföretag.

Svensk Handel och Unionen har enats om att tillsätta en arbetsgrupp som ska följa det lokala lönearbetet inom branschen. För Svensk Handel är det en prioriterad fråga att modernisera löneavtalen med Unionen för att möta den förändring som handelsbranschen genomgår.

De nya avtalen gäller från den 1 december 2020 till och med 30 april 2023.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Bilder

Ola Axelsson är förhandlingschef på Svensk Handel.
Ola Axelsson är förhandlingschef på Svensk Handel.
Ladda ned bild

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Karin Johansson. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum